Šiptari se zahvalili Tadiću i Jeremiću što su udarili temelj nezavisnosti Kosovu

Autor:

Vesti

23.07.2019

05:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je da je 22. jul, dan kada Međunarodni sud pravde 2010. godine proglasio da deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom, jedan od najvažnijih datum. On je u članku objavljenom na Fejsbuku ocenio da je ta odluka Međunarodnog suda pravde istorijska i da je "potvrdila temelje nezavisnosti, državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/Tanjug
Boris tadić I Vuk Jeremić

Kako je rekao, slučajnost je to što je pre devet godina, dan pre presude MSP, pozvan u Hag u drugom sudskom procesu, a da je danas, na devetu godišnjicu, ponovo pozvan u Hag.

Kosovski predsednik Hašim Tači govorio je u istom tonu i poručio da je odluka Međunarodnog suda pravde od pre devet godina najveća međunarodna pobeda Prištine.

- Prošlo je devet godina od odluke Međunarodnog suda pravde koja je potvrdila naše pravo da proglasimo nezavisnost Kosova. To je bila najveća međunarodna pobeda Kosova, koja je otvorila put za jačanje međunarodne subjektivnosti i zauvek označila naše pravo na samoopredeljenje. Ova odluka je otvorila put za članstvo Kosova u NATO, EU i UN - napisao je Tači.

Srpska lista: Glupo pitanje Jeremića i režima Tadića i Đilasa dalo je najsnažniji doprinos legalizaciji takozvane nezavisnosti

S druge strane, Srpska lista poručila je da će dan kada je pre devet godina Međunarodni sud pravde proglasio da deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom ostati upamćen kao datum kada je režim Vuka Jeremića, Dragana Đilasa i Borisa Tadića dao punu podršku separatizmu i cepanju teritorijalne celovitosti naše zemlje.

- Povodom obeležavanja devete godišnjice od odluke Međunarodnog suda pravde, a na osnovu glupog pitanja Vuka Jeremića i režima Borisa Tadića i Dragana Đilasa, kojom su dali najsnažniji doprinos legalizaciji takozvane nezavisnosti Kosova, danas u Prištini zahvaljuju Jeremiću na ovom, kako oni kažu, najznačajnijem datumu za Kosovo - navode iz Srpske liste.

Ocenjuju da svi albanski mediji i zvaničnici i danas Vuka Jeremića "opevavaju kao nacionalnog heroja".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Daca

23.07.2019 06:58

Sramota. isti se istom raduje.

sasa1

23.07.2019 09:02

@Daca - Ruka ruku mije

Djape ja

23.07.2019 06:59

Pa ko bi drugo,nego oni.

sanja

23.07.2019 07:03

Imali su veliku pomoć direkt iz Beograda.