Ovo je VAŽNA PORUKA od Putina koju je Vučiću preneo novi ambasador Rusije!

Autor: Republika

Vesti

22.07.2019

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko uručio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poziv predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina da učestvuje u proslavi 75-godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu u Moskvi, 9. maja sledeće godine.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vučić i Bocan Harčenko

Istovremeno, Bocan Harčenko je istakao da Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, uz poštovanje Rezolucije 1244 i međunarodnog prava.

Bocan Harčenko, koji je danas predao Vučiću akreditivno pismo, preneo je sprskom predsedniku pozdrave Putina i poruku o spremnosti ruskog rukovodstva da nastavi izgradnju odnosa iskrenog poverenja sa srpskim predsednikom.

Takođe, ambasador je istakao i da mu je velika čast i izazov da radi u Srbiji, jer dolazi u zemlju koja ima stabilne odnose strateškog partnerstva sa Rusijom, dok je velika prednost i lični odnos dubokog poverenja između dvojice predsednika.

Predsednik Vučić je rekao da poziv Putina na godišnjicu Dana pobede nad fašizmom predstavlja ogromnu čast za njega lično, ali i za srpski narod, koji je strahovito patio pod fašističkom čizmom i koji mu se hrabro suprotstavljao sa ruskim i drugim slobodarskim narodima, saopštila je Služba sa saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Naveo je da je izuzetna čast što je predsednik Putin imenovao upravo Bocan Harčenka za ambasadora u Srbiji, jer to pokazuje pažnju koju pridaje našoj zemlji.

 

 

Vučić je zamolio ruskog ambasadora da prenese pozdrave predsedniku Putinu i istakao da se ponosi dobrim odnosima sa Rusijom, kao i odličnim ličnim odnosima sa predsednikom Putinom, koji je najzaslužniji za sve bolje srpsko-ruske odnose u svim oblastima.

Poželevši Bocan Harčenku dobrodošlicu i uspeh u diplomatskoj misiji, Vučić je izrazio uverenje da će velikim iskustvom snažno doprineti još čvršćim vezama Srbije i Rusije.

On je rekao da očekuje da dve zemlje iskoriste zamah u jačanju saradnje, koji je donela ovogodišnja poseta predsednika Putina, kroz realizaciju konkretnih projekata u oblasti energetike, saobraćajne infrastrukture i visokih tehnologija.

Predsednik Vučić je sa ambasadorom Bocan Harčenkom, kao izvanrednim poznavaocem regiona, razgovarao o zastoju dijaloga Beograda i Prištine, kao i o drugim kretanjima na Zapadnom Balkanu, izrazivši zabrinutost zbog situacije na Kosovu i Metohiji i teškog položaja srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (49)

Loading
Djape ja

22.07.2019 11:19

Opet je Putin ukazao čast našem predsedniku,pozivom 9 maja u Moskvu.

Mića

22.07.2019 11:21

Još jedan dokaz da predsednik Putin uvažava našeg predsednika.

Davor

22.07.2019 11:24

Harcenko je javno izrazio stav da ce Rusija nastaviti da podrzava nas teritorijalni integritet i to je ono sto meze itekako da nas raduje.

Tijana

22.07.2019 11:28

Vazna poruka od vaznih saradnika za Srbiju.