Vučić o ostavci Haradinaja: U naredna dva meseca vršiće se dodatni pritisak na Srbiju sa svih strana, zapamtite šta sam rekao!

Autor: Republika

Vesti

20.07.2019

08:06 >> 08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti povodom ostavke premijera privremenih institucija u Prištini Ramuša Haradinaja.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji

- Očekujte u naredna dva meseca dodatan pritisak na Srbiju sa svih strana, ja to očekujem već krajem septembra meseca - zaključio je Vučić. 

- Naš posao nije da zastupamo interese velikih sila, već da zastupamo svoje interese i očuvanje mira. Mislite da je Bramerov izveštaj slučajan i da je u njemu slučajno izostavljen deo o tome da kosovske institucije ne sarađuju sa međunarodnim sudovima, ali se zato pojedini potezi Srbije detaljno analiziraju i kritikuju. Ništa nije slučajno - rekao je predsednik.

- Kada sagledate trenutnu političku situaciju, naša su predviđanja da će Haradinaj otići u Hag, da će ga pustiti posle 48 sati i da će se vratiti kao heroj albanskog življa, da će njegova popularnost drastično da poraste. Sa druge strane, on time želi da obezbedi ubedljivu pobedu najtvrđe albanske opcije na izborima koji treba da se održe u oktobru. To će biti veliko albansko ujedinjavanje i dok traje izborni proces dijalog će biti obustavljen, a naravno ni takse neće biti ukinute. Dakle, njima je cilj da se pregovori obustave dok traju izbori - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

- Ovo je njegov politički trik jer želi da dobije status junaka koji se bori za svoj narod. A iza svega toga se krije priča o velikoj Albaniji. Moram da poručim građanima Srbije koji su na pomalo euforičan način dočekali ovu vest, Specijalni sud je formiran zakonima Kosova, samo ću vam to reći - istakao je predsednik Srbije.

- Republika Srbija posvetiće još veću pažnju svom narodu na Kosovu i Metohiji. Srbija smatra da je nastavak dijaloga suština svega i to nije politička farsa. Plašimo se da se ovakva dešavanja koriste kako bi se odložio nastavak dijaloga - rekao je Vučić.

Haradinaj je juče podneo ostavku, a kao razlog naveo je to što je dobio poziv Specijalnog suda kao osumnjičeni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Vučić se sinoć sastao sa predsedavajućim i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i svojim saradnicima, odmah posle vesti o ostavci Haradinaja.

Sastanku su prisustvovali i ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar unutrašjnih poslova Nebojša Stefanović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.

Iduće nedelje nova velika investicija u Železaru

Aleksandar Vučić najavio je danas novu investiciju od 80 miliona dolara, iduće nedelje, u Železaru u Smederevu. 

Vučić kaže je nova investicija zalog za budućnost Smedereva, Podunavskog kraja i za čitavu Srbiju. 

- Ova vest od naših kineskih prijatelja je divna. Mislim da ćemo tim povodom u utorak ili sredu boravrti u Železari - ukazao je on najvaljujući da će biti još nekih dobrih investicionih vesti u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (66)

Loading
Laki

20.07.2019 08:08

Veoma vazno obracanje predsednika Vucica....

Pera

20.07.2019 08:11

Svaki zlocinac ce zasluzuje pravednu kaznu. Sud u Hagu sada treba da pokaze da nije sud samo za Srbe.

Avram

20.07.2019 08:25

Srbija ima jasan cilj i teži ka tome na diplomatski način za razliku od Prištine.

Nestor

20.07.2019 08:28

Srbija ima jasan cilj i teži ka tome na diplomatski način za razliku od Prištine.