MACA POJELA JEZIK?! Ambasadorka Makedonije bez komentara o članstvu Kosova u Interpolu

Autor: Tanjug

Vesti

08.09.2017

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasadorka Makedonije u Srbiji Vera Jovanovska Tipko nije, na prijemu povodom Dana nezavisnosti te zemlje, komentarisala navode pojedinih medija da bi Makedonija mogla da podrži članstvo Kosova u Interpolu.

RepublikaFoto: Tanjug
Slike ima, tona nema: Vera Jovanovska Tipko 

Ona je novinarima, upitana da prokomentariše takve navode i kako bi takva odluka Makedonije uticala na odnose dve zemlje, rekla da su Makedonija i Srbija tradicionalno prijateljske zemlje i da je jedan od prioriteta Makedonije da jača i unapređuje odnose sa svim zemljama u regionu, samim tim i sa svim susedima.

- Poseban odnos Makedonija ima sa Srbijom i vidimo put da sva otvorena pitanja možemo da rešimo kroz iskren i konstruktivan dijalog, uz uzajamno poverenje i poštovanje - rekla je Jovanovska Tipko.

Ambasadorka je dodala da treba da imamo vizionarsku misiju za budućnost, a to su ekonomski prosperitet i stabilan region na dobrobit svih građana.

Upitana da li sve to znači da odluka još nije doneta, Jovanovska Tipko je odgovorila:

- Ne govorim o odlukama, danas govorim o Danu Makedonije - poručila je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading