Trampov savetnik Džon Bolton: Nastavak dijaloga što pre!

Autor: Tanjug

Vesti

18.07.2019

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton danas je, u razgovoru sa prvim potpredsednikom Vlade i šefom diplomatije Ivicom Dačićem, istakao rešenost aktuelne administracije SAD da podrži što skoriji nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, koji se vodi pod pokroviteljstvom Visokog predstavnika EU za spoljne poslove.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp i Bolton

Tokom razgovora u Vašingtonu, na marginama Ministarske konferencije posvećene verskim slobodama, ministar Dačić izrazio je interes Srbije da se bilateralni odnosi sa Sjedinjenim Američkim Državama dodatno unaprede i podignu na viši nivo, posebno imajući u vidu savezništvo dveju zemalja u oba svetska rata, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Složivši se sa ocenom ministra Dačića o neophodnosti daljeg unapređenja bilateralnih odnosa na svim nivoima, savetnik za nacionalnu bezbednost Bolton posebno je istakao rešenost aktuelne administracije Sjedinjenih Američkih Država da podrži što skoriji nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, koji se vodi pod pokroviteljstvom Visokog predstavnika EU za spoljne poslove.

Šef srpske diplomatije iskoristio je sastanak da izrazi opredeljenost Republike Srbije, kao garanta regionalne bezbednosti i stabilnosti, ka njihovom daljem jačanju i u tom smislu preneo spremnost naše zemlje na otvorenu saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading