Austrijanci priveli pa pustili Haradinajevog brata Dauta

Autor: Tanjug

Vesti

18.07.2019

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Daut Haradinaj, zamenik predsednika Alijanse za budućnost Kosova i brat premijera privremenih prištinskih institucija, Ramuša Haradinaja, bio je danas privede pa pušten na austrijskoj ganici, preneo je prištinski Zeri.

RepublikaFoto: facebook.com/Daut Haradinaj
Daut Haradinaj

Zeri navodi da je Daut Haradinaj bio priveden po poternici koju je za njim raspisala Srbija.

- Daut Haradinaj je bio priveden danas u Beču,u Austriji, po poternici Srbije, ali je odmah pušten da nastavi put - potvrdio je za Zeri portparol ABK, Muharem Nitaj.

Nakon informacije da je Daut Haradinaj uhapšen na autrijskoj granici, članovi njegove porodice negiraju i tvrdi da je to bila samo rutinska kontrola koja je trajala 10-15 minuta.

Daut Haradinaj je po dolasku u Beč na svom fejsbuk profilu objavio fotografiju, uz komentar: "Uživo iz Beča".

 

 

U međuvremenu, članovi porodice Haradinaj izjavili su KTV-u da Daut nije saslušavan i da ga policija nije privodila.

- Nije bilo saslušanja pulicije niti bilo čega sličnog. To je bila jednostavna kontrola koja je trajala 10 do 15 minuta - rekla je Anita Mukaj-Haradinaj, prenela je prištinska Koha.

Daut Haradinaj otputovao je danas u Austriju, a izvori na koje se poziva KosovaPreš-potvrdili su da je nakon kraćeg zadržavanja na austrijskoj granici Daut Haradinaj pušten da nastavi putovanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading