Antić i Trifunović o naučno-istraživačkom aspektu saradnje sa Kinom

Autor: Republika

Vesti

18.07.2019

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić koji je i nacionalni koordinator za saradnju sa Kinom u formatu "Kina plus 17", razgovarao je danas sa profesorom na beogradskom Fakultetu za bezbednost Darkom Trifunovićem povodom njegovog prijema u visoka naučnička zvanja na dve ugledne kineske institucije, koje se bave projektom "Pojas i put".

RepublikaFoto: Ministarstvo rudarstva i energetike
Darko Trifunović i Aleksandar Antić

Ministar Antić je čestitao profesoru Trifunoviću povodom odluke kineskog univerziteta Fudan da mu dodeli naučno zvanje u rangu vanrednog profesora, kao i odluke šangajske akademije društvenih nauka-Centra za evropske studije, koja je izabrala Darka Trifunovića za profesora i imenovala za koordinatora istraživaja i promocije aktivnosti u vezi sa projektom "Pojas i put".

- Ove odluke uglednih kineskih naučnih institucija su, ne samo priznanje za rad profesora Trifunovića, već i veoma konkretan napredak u ukupnoj saradnji Srbije i Kine na projektu Jedan pojas-jedan put, u smislu jačanja naučne i istraživačke saradnje naše dve zemlje. Mi smo zadovoljni ovakvim nastavkom saradnje, jer na polju naučnog i istraživačkog rada, a posebno u sektoru energetske bezbednosti, možemo mnogo da naučimo od Kine, ali i da toj velikoj zemlji ponudimo i naša znanja i saradnju naših eksperata - izjavio je ministar Antić.

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Uz zahvalnost ministru Antiću na čestitki i podršci, profesor Darko Trifunović istakao je značaj koji kineske institucije pridaju saradnji sa Srbijom u okviru projekta "Pojas i put", a naročito u oblasti energetike, kao osloncu ove saradnje i posebno ličnom doprinosu ministra Antića na realizaciji konkretnih projekata u okviru ove strateške inicijative.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading