Srbi konačno sigurni na tlu Kosova? Vučić i komandant NATO snaga došli do zajedničkog rešenja za bezbednost na KIM

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.07.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas vrhovnog komandanta NATO snaga za Evropu i komandanta evropske komande američkih snaga generala Toda Voltersa i tom prilikom izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom sa NATO, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Tod Danijel Volters i Aleksandar Vučić

Vučić je istakao da su međunarodne mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO garant bezbednosti srpskog naroda na KiM zbog čega je zatražio da načelnik Generalštaba Vojske Srbije u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandantom KFOR.

Istovremeno je prihvatio da vrh naše Vojske bude na raspolaganju za komunikacije sa KFOR.

- Dobra komunikacija između Vojske Srbije i KFOR je važna kako bi, bez oklevanja, bila predupređena svaka krizna situacija na Kosovu i Metohiji. To predstavlja garant bezbednosti srpskog naroda na KiM - rekao je predsednik Vučić. 


General Volters je prihvatio da u svakom trenutku, bez odlaganja, postoji mogućnost međusobne komunikacije, jer je to važno za očuvanje stabilnosti u regionu kao jednog od stubova globalne stabilnosti. 

On je potvrdio da će KFOR i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji i pohvalio predsednika Vučića za odgovorne, mudre i hladnokrvne reakcije u kriznim situacijama na KiM. General Volters je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

Predsednik Vučić je rekao da je saradnja Vojske Srbije sa NATO, u okviru programa Partnerstvo za mir, u zajedničkom interesu i izrazio nadu da će ona biti unapređena sa ciljem izgradnje kapaciteta za doprinos međunarodnom miru

S tim u vezi, Vučić je naglasio da je usaglašen novi ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
Milos

17.07.2019 10:07

Mislim da ce ta situacija potrajati samo dok je on tu. Albanci ce posle ponovo po svome.

tale

17.07.2019 10:09

nadamo se da će umeti da sačuvaju bezbednost Srba na Kosovu

Nebojsa

17.07.2019 10:10

I treba da narod bude siguran.

Veca

17.07.2019 10:26

Svaki dijalog i dogovor sa ovakvim covekom je dobrodosao srpskom narodu.