Putinomrzac dolazi u Srbiju!

Autor:

Vesti

17.07.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi vrhovni komandant NATO snaga u Evropi i komandant američkih vojnih snaga u Evropi vazduhoplovni general Tod Danijel Volters, poznat kao jedan od najvećih američkih mrzitelja ruskog predsednika Vladimira Putina, uskoro dolazi u Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Cilj posete, očekivano, jeste borba protiv ruskog uticaja u regionu, malignog, kako ga naziva Volters. Ne čudi što se istog dana kada se saznalo da će Volters doći u Srbiju i još nekoliko zemalja u okruženju oglasio i Kremlj s upozorenjem da se vodi kampanja protiv ruskog državnog vrha.

DIREKTNA PORUKA

Vrhovni štab zapadnih savezničkih snaga u Evropi (SACEUR) nije precizirao tačan termin Voltersove posete Srbiji, ali je Glasu Amerike rečeno da on "planira da se susretne sa liderima kako bi što bolje razumeo stanje na terenu i istražio mogućnosti za poboljšanje saradnje".

Volters često izriče poruku da u Evropi treba odstraniti maligni uticaj Rusije, a u aprilu ove godine u Senatu SAD je izjavio da je američko prisustvo na Kosovu potrebno da bi se ojačao otpor kosovskih partnera na spoljne maligne pretnje. Rekao je i da američka komanda u Evropi podržava razvoj kosovskih bezbednosnih snaga u skladu sa planom tranzicije i u punoj saradnji sa SAD i zemljama saveznicama NATO.

S druge strane, iz Moskve, ne samo ovim povodom, poručuju da očekuju nastavak kampanje dezinformisanja protiv ruskog rukovodstva.

- Mi ne možemo da isključimo opciju da će biti nastavljena kampanja dezinformisanja, uključujući kao metu i osobe bliske ruskom predsedniku - saopštio je Putinov portparol Dmitrij Peskov.

Ranije je vojno-politički izvor iz Moskve izjavio za Sputnjik da specijalne službe SAD i Velike Britanije pripremaju kampanju dezinformisanja o ljudima iz Putinovog okruženja, kao i rukovodećim kadrovima ruskog ministarstva odbrane. To bi zatim iskoristili za uvođenje novih antiruskih sankcija.

Ko je Tod Danijel Volters

RepublikaFoto: youtube.com/ Bridget Bosch
Tod Danijel Volters

- poziciju vrhovnog komandanta NATO snaga u Evropi preuzeo je od generala Kurtisa Skaparotija

- obavljao je funkciju komandanta američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi i američkih vazduhoplovnih snaga u Africi

- učestvovao je u Zalivskom ratu, ratovima u Avganistanu i Iraku

- bio je u komandi pacifičkih snaga SAD

- tokom bombardovanja Srbije komandovao američkim vazdušnim snagama na Aljasci

SPECIJALNI RAD

Politički analitičar Dragomir Anđelković ne dovodi u pitanje da NATO strukture nesumnjivo vode specijalni rat protiv Rusije.

- To ipak ne znači da Srbija ne treba da održava dobre odnose i sa NATO centrima moći. Mi smo suviše mali da bismo promenili globalne odnose, ali bez obzira na to, treba uvek da budemo maksimalno korektni i prijateljski nastrojeni prema Moskvi, koja nam je saveznik, a opet da sa Zapadom održavamo dobre odnose da bismo izbegli da prema nama sprovode veće pritiske - smatra Anđelković.

Anđelković: Naše je da sa svima održavamo dobre odnose

Đurđevićeva: NATO trikovi ovde ne mogu da prođu

Milica Đurđević iz pokreta Zavetnici kaže da je očigledno da NATO, u panici zbog sve većeg prisustva Kine i Rusije na Balkanu, steže obruč oko Srbije i po svaku cenu nastoji da našu zemlju pretvori u još jednu koloniju.

- Rusofobija je konstanta njihovog delovanja. Pod plaštom borbe za demokratiju, do sada su samo sejali bombe i ratove, a suverene zemlje pretvarali u protektorate. Srbija je vojno neutralna i ima svoj strateški put, tako da isti trikovi NATO ovde ne mogu proći - poručila je ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading