Nakon Makronove posete Vučić nije odmarao: Danas sastanak sa Fabricijem

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

16.07.2019

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije EU ambasadorom Semom Fabricijem sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, sprovođenju političkih i ekonomskih reformi.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Sem Fabrici i Aleksandar Vučić

Vučić je zahvalio na podršci koju EU pruža Srbiji, istakavši da je Unija najznačajniji spoljnotrgovinski partner sa kojom Srbija ostvaruje više od 60 odsto robne razmene.

- Srbija mora da nastavi svoj evropski put i zato nam je veoma važna dalja podrška Unije u sprovođenju reformi. Neophodno je da intenzivnije radimo na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem bržeg napretka na putu ka članstvu u EU - istakao je predsednik Vučić.

Ambasador Fabrici je naglasio da će delegacija EU nastaviti da podržava proces evropskih integracija Srbije i posreduje u dijalogu u cilju postizanja sveobuhvatnog sporazuma između Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Detalj sa sastanka

Vučić i Fabrici su razmotrili i preporuke iz poslednjeg Izveštaja Evropske komisije i saglasili se da je potreban energičniji rad u oblasti vladavine prava i sprovođenja preporuka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
milivoje

16.07.2019 12:35

Predsednik je neumorani vredan.

Nikoletka

16.07.2019 12:44

TTim koji pibedjuje i donosi najbolje za Srbiju ne staje vec ide napred i gazi cvrstim koracima do novih evropskih ciljeva.

Svetislav

16.07.2019 12:53

Srbija nastavlja svoj evropski put, jos vecim elanom, i zato nam je veoma vazna svaka dalja podrska. Aleksandar Vucic je pokazao da ga kada je Srbija u pitanju ne moze spreciti ni umor ili bio sta da odrzava sastanke i trazi podrsku da sto pre udjemo u EU.

Aco

16.07.2019 13:06

Vucic nema odmora.