Makron: Držite do svoje suverenosti! Srbija da sprovede reforme, a EU da se reformiše

Autor: Republika

Vesti

15.07.2019

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je velika evropska država i nacija, poručio je danas francuski predsednik Emanuel Makron i istakao da EU mora da se reformiše da bi bila spremna da primi Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Emanuel Makron

On je poručio da Srbija treba da drži do svoje suverenosti, te istakao da i on drži do suverenosti onih koje poštuje. Naveo je da je Srbija deo procesa pridruživanja EU, da te da EU mora da donese neke odluke kako bi bolje funkcionisala.

-Ali paralelno sa reformama koje Srbija treba da sprovede, EU mora da se reformiše kako bi bila spremna da primi Srbiju - poručio je Makron.


Istakao je da je Srbija velika evropska država i nacija: -Ja to kažem ovde, veoma jako, u trenutku kada neki bilo gde na svetu mogu da imaju utisak da bi ovaj regoin u narednih deset godina trebalo da bude mesto gde će se prepirati uticaji ovih i onih - rekao je Makron na konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Andjela

15.07.2019 17:05

Sporazumi od velikog znacaja. Srbija i francuska su zaista prijateljske zemlje.

Saks

15.07.2019 17:10

Mora se nadji zlatna sredina.

Ana

15.07.2019 17:41

Evropa treba vise da ceni napore Srbije.

sima

15.07.2019 17:41

Srbija ne ugrozava nikog ali se drzi svoje suverenosti i to svako treba da postuje!