18 godina nijedan francuski predsednik nije došao ovde - to je previše: Ovako se Makron obratio Vučiću,a onda pomenuo i Đokovića

Autor: Republika

Vesti

15.07.2019

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Velika mi je čast da sam ovde sa vama. Pre nekoliko meseci nisam mogao da dođem. Ovo je jedan trenutak naše zajedničke istorije koji je veoma važan. Prvo, čestitam na pobedi Đokovića na Vimbldonu, to je zaista bio neverovatna sportski izazov i srpski narod je sigurno ponosan na to - počeo je Makron svoj govor na beogradskom aerodromu.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Makron stigao u Srbiju

Ova godina je veoma posebna, slavili smo kraj Velikog rata, u kom su se naši narodi borili zajedno za slobodu. Takođe, danas slavimo 170 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Francuske i Srbije, to je nešto što nas povezuje. Vi ste me pozvali i ja sam došao ovde. Sada smo zvanično otkrili tablu na aerodromu, koncesiju Vensija i to je još jedan simbol naših dobrih odnosa.

Želimo da radimo zajedno i imaćemo priliku o tome da razgovaramo. Ja želim da radim s vama i tu su sa mnom umetnici, preduzetnici i mi želimo da okrenemo novu stranu u našim odnosima. 

Došao sam na dva dana. 18 godina nijedan FRA predsednik nije došao ovde. To je previše. Zato sam došao kako bismo razgovarali o našoj zajedničkoj prošlosti, ali i da govorimo o budućnosti. Zato je potrebno da cenimo jedni druge i to je ona poruka koju želim da prenesem.

Doveo sam preduzetnike, ali želim da razgovaram i sa srpskim narodom i veoma sam srećan što sam danas sa vama.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Luka

15.07.2019 14:31

Gradimo nova i unapredjujemo stara partnerstva i saradnje.

gyhth

15.07.2019 15:08

Dolazak Makrona potvrdjuje postovanje prema nasoj zemlji i predsednika.

Darko

15.07.2019 15:21

Dolazak Makrona je od velikog značaja za Srbiju, pogotovo što dve decenije nijedan veliki zvaničnik nije bio u zvaničnoj poseti našoj zemlji.

Damir

15.07.2019 15:36

Saradnja ce biti podignuta na visi nivo