Đilas se sam pojavio u 29.novembra: Rešio da da izjavu povodom pljačke RTS

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.07.2019

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas samoinicijativno je danas otišao u Upravu gradske policije, u 29. novembra, i tražio da da izjavu povodom navoda da se protiv njega vodi istraga za pljačku RTS-a.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Dragan Đilas

Ðilas je novinarima rekao da su policajci iz uprave gradske kriminalističke policije bili korektni i da su mu rekli da nemaju saznanja da se protiv njega vodi istraga. 

Rekli su mu, kaže, da su danas svi posvećeni poseti francuskog predsednika Emanuela Makrona i da nema ko da ga sasluša.

- Rekao sam im da sam u Beogradu i da sam im stalno na raspolaganju, ako ima bilo kakve potrebe - rekao je Ðilas i ispričao da je razgovarao sa dva pomoćnika načelnika kriminalističke uprave.


Novinarima je pokazao dopis generalnog direktora RTS Dragan Bujošević u vezi sa izjavom od 18. februara, kojom se Bujošević izjasnio na zahtev Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala, gde piše da ne može da se izjasni o navodima po pitanju štete nastale za RTS na osnovu ugovora sa Ðilasovom firmom Dajrekt medija u vezi prenosa Lige šampiona i serija "Moj rođak sa sela" i "Nepobedivo srce". 

Ðilas kaže da je Bujošević u toj izjavi naveo da je od marketinga RTS i od ostalih službi RTS tražio da se izjasne po ovim pitanjima, a da oni smatraju da RTS nije pretrpela štetu ugovorom sa "Dajrekt medijom".

Najavio je da više neće odgovarati na optužbe na svoj račun, za koje tvrdi da su neistinite, niti će više objašnjavati da je 2006, kada je ušao u politiku, pored kuće, stana i 70.000 evra imao i firmu u deset zemalja sa godišnjim obrtom od 60 miliona evra i dobiti od pet miliona evra. 

Zahvalio je pripadnicima MUP-a iz Odeljenja za visokotehnološki kriminal, jer su u kratkom roku identifikovali i priveli lice koje je na društvenim mrežama pretilo njemu i njegovoj deci.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Miki

15.07.2019 11:29

Jos jedan njegov trik.

Ognjen

15.07.2019 11:59

Draganu Djilas izgleda da je proradila savest, pa sam dosao u 29 Novembar da da izjavu, ili ovim cinom zeli da ponovo skrene paznju kako se na njega vrsi politicki pritisak.

Lara

15.07.2019 12:08

Jos jedan njegov trik!

Aco

15.07.2019 12:51

Jos jedsn trik i manipulacija .