Da li je on to ljubomoran zbog sutrašnje posete? Haradinaj poziva Makrona da se još više angažuje oko Kosova

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

14.07.2019

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uloga Francuske u postizanju sporazuma između Beograda i Prištine sve je veća, izjavio je na prijemu u francuskoj ambasadi povodom Dana pada Bastilje, premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj, koji je pozvao francuskog predsednika Emanuela Makrona da se još više angažuje na rešavanju tog pitanja.

RepublikaFoto: youtube.com/Kosovo Sever Portal
Ramuš Haradinaj

- Koristim ovu priliku da zahvalim na tome i pozovem francuskog predsednika da se još vise angažuje na rešavanju ovog pitanja. Ono što je sada potrebno jeste pronalaženje okvira za uzajamno priznanje postojećih granica između Kosova i Srbije, koje je klučno za dalji dijalog - kazao je Haradinaj, preneo je RTK2.

Francuska ambasada u Prištini organizovala je večeras svečani prijem povodom 14. jula, Nacionalnog praznika Francuske, a prijemu su, pored brojnih zvanica, prisustvovali i predsednik i premijer privremenih institucija u Prištini, Hašim Tači i Haradinaj.

Francuski ambasador Didije Šaber je u obraćanju prisutnima naglasaio da dijalog između Beograda i Prištine mora biti nastavljen. Šaber je, pored ostalog, rekao i da - Kosovo zaslužuje da se nađe u Međunarodnoj zajednici.

Tači je u svom obraćanju naglasio da će Kosovo nastaviti da bude uporno u svojim težnjama da se što pre pridruži NATO i EU.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading