Haradinaj ispao magarac: Ukrajinski komičari predstavili se kao Porošenko, Ramuš mu se ponudio da pomogne

Autor: Blic, Republika

Vesti

13.07.2019

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska televizija Rusija 24 objavila je delove razgovora kosovskog premijera Ramuša Haradinaja sa ruskim komičarima Vladimirom Kuznjecovim (Vovanom) i Aleksejem Stoljarovim (Leksusom). Snimak objašnjava kako je Haradinaj u aprilu naseo na podvalu ovog dvojca, gde se jedan od njih u razgovoru sa njim predstavio kao ukrajinski predsednik Petro Porošenko.

RepublikaFoto: youtube.com/Kosovo Sever Portal
Nasamarili ga, Ramuš Haradinaj

Lažni Porošenko ubedio je Haradinaja da mu putem svog Tviter naloga da podršku na predstojećim izborima. Uz podršku Porošenku, Haradinaj je dao podršku i izmišljenom -budućem premijeru- Vovanu Leksusu, što je zapravo samo kombinacija umetničkih imena dvojice komičara.

- Ukrajinskom narodu želim slobodne i demokratske izbore. Svom prijatelju Petru Porošenku i njegovom budućem ministru Vovanu Leksusu želim sve najbolje i pobedu kako bi predvodili Ukrajinu na putu evropskih integracija. Kosovo i Ukrajina stoje zajedno kao nacije slobode i prosperiteta-, napisao je Haradinaj na Tviteru krajem aprila ove godine, a prenosi KoSSev.

Tvit koji je ubrzo obrisao objavio je nakon razgovora sa lažnim Porošenkom koji mu je obećao da će, ukoliko ponovo osvoji predsedničke izbore, priznati nezavisnost Kosova i zatražio njegovu podršku.

- Nadam se da će kod vas sve biti u redu i želim vam srećan Uskrs. To je veoma važno za zemlju, moliću se za vas na svim nivoima izbora - rekao je Haradinaj.

- Da, ja mislim da ću posle moje pobede ja priznati Kosovo kao nezavisnu državu - odgovorio mu je lažni predsednik Ukrajine.

 

 

- To bi bio divan korak, ispravan korak. Hvala veliko. Ima li nešto što ja mogu učiniti za Vašu pobedu na izborima do Uskrsa-, upitao je Haradinaj.

- Najbolje što možete učiniti za mene je da me podržite kao predsednika-, odgovorio je lažni Porošenko.

Tada je Haradinaj ponudio da na svom Tviter nalogu objavi fotografiju sa Porošenkom i napiše da se moli za ukrajinski narod i pobedu predsednika Porošenka. Na predlog lažnog Porošenka da Haradinaju pošalje tačan tekst koji bi trebalo da objavi na Tviteru, kosovski premijer je odgovorio potvrdno.

- Ja ću vam pročitati tekst koji možete prilagoditi, to je tekst koji i lideri drugih zemalja dele, a možete i Vi…- rekao je Haradinaju lažni Porošenko nakon čega je kosovski premijer podelio sporni tvit.

- Kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, poželeo je sinoć pobedu na ukrajinskim izborima Porošenku i njegovom budućem premijeru, Vovanu Leksusu - pohvalio se na istoj društvenoj mreži Vladimir Kuznjecov nakon što je Haradinaj naseo na razgovor sa komičarima.

Na predsedničkim izborima održanim u Ukrajini ubedljivu pobedu nad dotadašnjim predsednikom Petrom Porošenkom odneo je ukrajinski komičar Volodimir Zelenski.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading