KOŠKANJA U OPOZICIJI: Čanak napao Jankovića da radi za vlast!

Autor: Tanjug

Vesti

08.09.2017

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Čanak, predsednik Lige socijademokrata Vojvodine ocenjuje da je Saša Janković "politički amater", koji baštini Miloševićevu argumentaciju protiv ondašnje opozicije, i tvrdi da predsednik Pokreta slobodnih građana radi direktno u korist vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug
Nenad Čanak: Janković je politički amater

U anamnezi takozvane "prave opozicije", koja njega naziva "Vučićevim 'trojanskim konjem'", a najveći deo opozicije deklasira kao "lažžnu", Čanak podseća na Jankovićev stav da su sve političke stranke korumpirane, i da je samo njegov Pokret, njegova opcija - prava.

Mimo činjenice da se takvim urušavanjem političkih stranaka urušava i politički sistem, Čanak kaže da se lider PSG političke stranke građanima "gadi" iz konkurentskih razloga.

- 'Pošteni ljudi' će se, eto, sutra transformisati u političku stranku, a to će biti druga 'čista' stranka 'čiste' opozicije. A, kad malo zagrebete po toj 'čistoj' stranci i 'čistoj' opoziciji vidite da su to u stvari državni službenici koji su živeli na državnim sinekurama, pa bi sad malo da nastave to da rade, a druge opozicione stranke im smetaju iz konkurentskih razloga - rekao je Čanak u intervjuu za Tanjug.

On smatra da je Jankovićeva argumentacija zašto su političke stranke loše veoma zanimljiva, jer je istu tu argumentaciju koristio Slobodan Milošević u odnosu na opoziciju, kao i aktuelna vlast.

- To što mi nismo na toj strani sa Jankovićem, koji je izričiti 'opozicionerski puritanac', a istovremeno mu ne smeta da se ljubi sa tim istim Boškom Obradovićem i ne smeta mu njegova sopstvena prošlost kao činovnika u vladi Mirka Marjanovića, poslušnika Slobodana Miloševića, onda dobijete jednu konfuznu sliku, kad ti ljudi krenu da vas optužuju da niste dovoljno opozicioni - objašnjava Čanak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading