(VIDEO) Vukadinović: Zapad pušta Đinđića da radi šta god hoće

Autor: Republika

Vesti

12.07.2019

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđe Vukadinović, narodni poslanik i predstavnik kvazi-elite, koji je nekoliko puta menjao nacionalni identitet kako bi se "uvalio" u skupštinske klupe, a posebno u skupštinski restoran, maja 2002. godine jednako je govorio o tadašnjem premijeru Srbije Zoranu Đinđiću kao što danas govori o Predsedniku Aleksandru Vučiću.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Đorđe Vukadinović

Vukadinović je po istoj matrici tada, kao i danas govorio da Međunarodna zajednica amnestira navodno autoritarne i nedemokratske prakse vlasti u Srbiji.

- Još jedna stvar koja je tu dodatno opasna, a to je da se stvara utisak kako je za sve to što se čini i za sve te brljotine koje čini ova sadašnja srpska vlast da to ima neku vrstu odobrenja iz nadležnom mesta iz Međunarodne zajednice. Evropa , a naročito Amerika to podržava i amnestira i zbog toga oni mogu tako da se ponašaju. Posledica toga je porast nečega čega inače imamo dovoljno na ovim prostorima a to je jedno, anti-evropsko, anti-zapadno, anti-američko raspoloženje po kome je eto demokratija nešto što oni neguju eventualno u svom dvorištu, a za nas na periferiji, polu-periferiji, na brdovitom Balkanu, tu će podržavati razne vrste autoritarnih režima i nedemokratskih mera koje su nezamislive u njihovim državama. Dakle, ovakvom politikom nas ta navodno demokratska i navodno proevropska i prozapadna vlada samo dodatno udaljava i od Evrope, i od Zapada i od demokratije - govorio je Vukadinović maja 2002. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading