Ne mogu Nemci da dele moralne lekcije šta je genocid, Srbi su ga preživeli - oni su ga počinili

Autor: Telegraf, Republika

Vesti

12.07.2019

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaj satiranja Srba početkom 1990-ih, koje je kulminiralo 1999. godine od strane NATO, predvođene Amerikancima i potomcima nacista, Nemcima - nije uspeo... Međutim, satiranje našeg naroda se nastavlja drugim sredstvima, podmuklim i licemernim. Svesni da smo tvrd orah, neki od potomaka ljudi koji su ginuli za ideale Adolfa Hitlera i smatrali se višom rasom, danas misle da mogu da nam pripišu genocid koji se nije ni desio.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE
Aleksandar Vulin

Ministar Aleksandar Vulin, reagujući na izjavu nemačkog ambasadora Tomasa Šiba, ocenio da je srpski narod preživeo, a ne počinio genocid.

- Srpski narod je preživeo genocid, nije ga počinio, a to mnogo veći narodi ne mogu da kažu za sebe - rekao je Vulin.

On je kazao da ne pristaje da ambasador Nemačke govori Srbima šta da misle i rade, a posebno da im govori šta je genocid.

- Posle iskustva iz dva svetska rata, ne pristaje ambasadoru Nemačke da govori Srbima šta treba da rade i misle, a posebno ne da nam govori šta je genocid - zaključio je Vulin.

Ambasador Nemačke u Beogradu Tomas Šib izjavio je da je stav Nemačke i ostalih članica EU da je u Srebrenici 1995. godine počinjen genocid i da očekuje i od Srbije da zauzme takav stav.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading