Otkriven identitet muškarca koji je sekao glave srpskim vojnicima! Istresao ih pred načelnikom, a on je uradio GNUSNU stvar!

IZVOR: alo.rs, Republika

petak, 12. 7. 2019.| 11:47

0

Mudžahedin koji je u leto 1992. godine pozirao sa odsečenom glavom srpskog vojnika Blagoja Blagojevića na Crnom vrhu je francuski državljanin Kristofer Kaze, za koga se dugo verovalo da je, kao član takozvane Rubeške grupe, poginuo u okršaju sa belgijskom policijom.

youtube.com/RTRS vijesti
Alija Izetbegović sa mudžahedinima

Kaze je veoma blizak prijatelj Lionela Dimona, jednog od Abu Hamzi, koji je ratovao pod zastavom odreda "El mudžahedin", a po zanimanju je lekar i radio je u bolnici u Zenici.

Francuske obaveštajne službe već neko vreme pokušavaju da od nadležnih u BiH dobiju informacije o Kazeu, budući da je on, odmah po izbijanju rata u BiH, stigao na ove prostore i pridružio se islamskim teroristima u borbama protiv Vojske Republike Srpske.

Kaze je u BiH živeo pod najmanje tri imena i to: Abu Džafer, Abu Ibrahim i Abu Muhamed. Upravo ti lažni identiteti su mu pomogli da se iz Francuske, posle niza skandala koje je izazvala "Rubeška grupa", tajnim kanalima prebaci u BiH i tu živi možda čak i danas.

Član Ekspertskog tima Jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala Dževad Galijašević rekao je da Kazeovi zaštitnici znaju da li je on u BiH ili ne, ali da to neće reći ni francuskim ni domaćim službama.

Prema njegovim rečima, Kazea i Dimona ne povezuje samo "Rubeška grupa", kojoj su francuske vlasti na teret stavljale pripremu atentata na nekog od članova G-17, te niz oružanih pljački i razbojništava u Francuskoj, nego se obojica dovode u vezu sa navodnom humanitarnom organizacijom "IGASA", jednom od finansijskih paravana Al Kaide, kojoj se pripisuje i pokušaj atentata na pokojnog poglavara Katoličke crkve papu Jovana Pavla Drugog tokom njegove posete Banjaluci 2003. godine. 

On smatra da će francuski obaveštajci teško doći do validnih podataka o Kazeu ili bilo kom drugom islamskom teroristi, jer su oni i danas u BiH zaštićeni sa najmanje tri prstena.

- Prvi prsten je vrh Islamske verske zajednice, predvođen rejsom Mustafom Cerićem, koji je i najodgovorniji za dovođenje i masovnu naturalizaciju mudžahedina. Drugi prsten čini Savet za odbranu i bezbednost SDA, stranke koja je još 1990-ih godina širom otvorila vrata BiH Arapima, dok treći prsten predstavljaju operativci CIA, koji su od samog početka znali sve o pridošlicama u BiH, ali zbog drugih interesa nisu hteli da reaguju, niti da traže njihovo proterivanje - pojasnio je Galijašević.

- U minulom ratu Šemsudin Mehmedović Šemso, ratni načelnik policije u Tešnju, se bavio glavama i sudbinama tog grada - kaže Galijašević.

POSLANIK SEKAO SRBIMA GLAVE

Na čelu osumnjičenih za monstruozni ratni zločin počinjen na Crnom vrhu Šemsudin Mehmedović, bivši prvi policajac u Tešnju, a sada poslanik u Parlamentu BiH.

Punih šest godina trebalo je Tužilaštvu BiH da pokrene sa mrtve tačke procesuiranje ratnih zločina na području Tešnja (FBiH), direktnim pozivanjem na odgovornost tadašnjeg načelnika Stanice javne bezbednosti u tom gradu, a sadašnjeg poslanika u Parlamentu
BiH Šemsudina Mehmedovića.

On je priznao da se vodi istraga i protiv njega, poručivši da zna svoju prošlost i da oni koji misle da ima i njegovih nečasnih radnji to treba i da dokažu.

pixabay.com

Mehmedović je, zajedno sa ratnim komandantom u Tešnju Mustafom Cerovcem, na čelu liste na kojoj su devetorica koji se sumnjiče za odgovornost za zločin na lokalitetu Crni vrh između Tešnja i Teslića, kada su na svirep način odsecanjem glave života lišeni zarobljeni srpski vojnici. Blagoje Blagojević, Nenad Petković i Branislav Đurić su sa konjskom zapregom, raznoseći hranu vojnicima VRS na položajima, zalutali na neprijateljsku teritoriju, što je bilo kobno za njih.

Okružno tužilaštvo u Doboju je još 2005. godine od Centra javne bezbedosti iz ovog grada primilo prijavu i pokrenulo postupak protiv odgovornih za svirepo ubijanje srpskih vojnika i civila iz Tešnja i Teslića tokom ratnog perioda u BiH.

U skladu sa preporukom Tužilaštva BiH i uputstvom Republičkog tužilaštva RS, dobojsko Tužilaštvo je prijave i predmet prosledilo državnom Tužilaštvu BiH.

Prijave se odnose na počinjene ratne zločine protiv najodgovornijih lica u SJB Tešanj i komandi Operativne grupe "7-jug" takozvane Armije BiH, koja je od 1992. do 1995. godine činila zločine na tom području. 

Prijava je podnesena još protiv sedam osoba iz sastava mešovite vojne formacije sastavljene od pripadnika takozvane Armije BiH i plaćenika iz Saudijske Arabije, Sudana, Palestine, Bahreina i Egipta.

Kamp za njihov prihvat i obuku pod nazivom "El Mudžak", navedeno je u prijavi, nalazio se u naselju tešanjske opštine Jablanica.

O odsecanju glava Blagojevića, Đurića i Petkovića na Crnom vrhu naša i svetska javnost, pa i Tribunal u Hagu, upoznati su još pre 13 godina.

Činilo se da će pravda te 2005. godine doći po svoje, ali se to nije desilo sve do sada.

Sve je krenulo dolaskom mudžahedina, a Mehmedović im je bio glavna konekcija.

Ekrem Mujanović, Muhamed Članjak, Hakija Užičanin i Mustafa Cerovac tražili su od Šemse eliminaciju mudžahedina, ali je sve bilo uzalud.

U žučnoj raspravi čak je Članjak Šemsi opsovao i Boga, a Ajanović iz Mehmedovićeve policije poslao je pismo Aliji Izetbegoviću.

Međutim, zbog sukoba takozvane Armije BiH i HVO, Izetbegović je u Tešanj stigao tek nakon dve godine.

Tada u Tešnju Izetbegović smenjuje kompletan politički vrh Tešnja koji je bio protiv Mehmedovića i mudžahedina. Ajanović, Članjak i Cerovac osnivaju potom SBiH u Tešnju, a Užičanin prelazi u SDP.

Ratnom načelniku policije u Tešnju, Šemsudinu Mehmedoviću, danas potpredsedniku SDA i poslaniku te stranke, u septembru 1992. godine mudžahedini su na poklon u Stanicu policije doneli tri odsečene glave srpskih vojnika!

Ovaj događaj pokazao je samo da je Mehmedović i tada u svojim redovima imao insajdera, koji je kao zaštićeni svedok obznanio ovo javnosti.

Odsečene srpske glave iz baze u selu Jablanica doneo je mudžahedin po imenu Zeid, koji se, u pratnji policajaca Envera i Amira Beše, te Besima Sejdića, dovezao pred policijsku stanicu u Tešnju u terenskom vozilu.

– Zeid je uzeo prtenu vreću i uneo je u zgradu policije, bacivši je na sto dežurnog policajca Hakije Hadžana, koji je ishitreno upitao:

"Šta ste to doneli, braćo?"

Zeid je na to odgovorio: "Šta je načelnik tražio, mi smo uradili“. Doneli smo, brate, tri vlaške glave njemu na poklon – ispričao je ovaj svedok.

Svedok navodi i to da je Mehmedović došao u stanicu na poziv dežurnog policajca, koji je putem motorole koristio šifru "Hum 101".

- Dežurni policajac radosno mu je saopštio da su braća iz Jablanice donela hediju i da on traži muštuluk. Nedugo zatim došao je Šemso (Mehmedović) u društvu Emira Ahmetovića.

Tada je Zeid uzeo vreću i istresao glave u hodnik – navodi svedok u ovom stravičnom iskazu.

Prema daljim navodima svedoka, Mehmedović je pljunuo u pravcu odsečenih glava i rekao da je šteta što su odsečene samo tri.

– Da ste, bogdo, odsekli i hiljadu drugih – rekao je Mehmedović.

Svedoci iz Tešnja pričaju da su odsečene glave kasnije odnešene u ovdašnji Dom zdravlja i da su kasnije bile neko vreme istaknute na srednjovekovnoj tvrđavi u Tešnju nabijene na kočeve.

Prema iskazu svedoka, Šemsudin Mehmedović je odjednom naredio policajcima Emiru Ahmetoviću, Smailu Smailbegoviću i Hakiji Hadžanu da pokupe odsečene glave i zakopaju ih na tajnu lokaciju u okolini Tešnja.

Prilikom iznenadne kontraofanzive i oslobađanja Crnog vrha, borci Vojske Republike Srpske su zaplenili foto-dokumentaciju ovog zločina, lična dokumenta odreda, strane valute novca, drogu, inostrano oružje, itd. od terorista iz odreda "El mudžahedin" koji su pobegli sa svojih položaja pred naletom vojnika Republike Srpske.

Evo šta su večerali Makron i Vučić i šta je bilo na meniju
Evo šta su večerali Makron i Vučić i šta je bilo na "meniju"
0
Dačić: Priština će ponovo izgubiti u Interpolu
Dačić: Priština će ponovo izgubiti u Interpolu
0

KOMENTARI 0


(VIDEO) ISPLIVAO SNIMAK IZETBEGOVIĆA SA MUDŽAHEDINIMA: Pričaju mu o zarobljenom “četniku”
(VIDEO) ISPLIVAO SNIMAK IZETBEGOVIĆA SA MUDŽAHEDINIMA: Pričaju mu o zarobljenom “četniku”
0
ŠOKANTAN ISKAZ ZAŠTIĆENOG SVEDOKA: Osmica ubijao Srbe iz sadističkog zadovoljstva
ŠOKANTAN ISKAZ ZAŠTIĆENOG SVEDOKA: "Osmica" ubijao Srbe iz sadističkog zadovoljstva
0
Čuveni istoričar srušio mit o zločinu: U Srebrenici ubijeno više Srba nego Muslimana
Čuveni istoričar srušio mit o zločinu: U Srebrenici ubijeno više Srba nego Muslimana
0
Balije pobile NAJMANJE 20 SRBA, a dobili sramotne kazne!
Balije pobile NAJMANJE 20 SRBA, a dobili sramotne kazne!
0
Čeda objasnio delu opozicije! Da je Makron hteo da se sastane sa vama, susret bi zatražila ambasada Francuske
0

Čeda objasnio delu opozicije! Da je Makron hteo da se sastane sa vama, susret bi zatražila ambasada Francuske

Đilas ne dozvoljava drugačije mišljenje u SzS
0
Đilas ne dozvoljava drugačije mišljenje u SzS
Dačić: Priština će ponovo izgubiti u Interpolu
0
Dačić: Priština će ponovo izgubiti u Interpolu
Evo šta su večerali Makron i Vučić i šta je bilo na meniju
Srbija

Evo šta su večerali Makron i Vučić i šta je bilo na "meniju"

Tanjug

 - utorak, 16. 7. 2019. u 00:20 0

Svečana večera, koju je za francuskog predsednika Emanuela Makrona priredio predsednik Srbije Aleksandar Vučić počela je oko 22 sata u...

Makron na ćirilici! Xвала српском народу!
Srbija

Makron na ćirilici! Xвала српском народу!

Tanjug

 - ponedeljak, 15. 7. 2019. u 23:11 0

Francuski predsednik Emanuel Makron zahvalio je na svom tviter nalogu, na ćirlici, srpskom narodu na prijateljstvu i ljubavi prema...

Vulin: Srbija ojačala vojsku kupovinom PVO sistema Mistral
Srbija

Vulin: Srbija ojačala vojsku kupovinom PVO sistema "Mistral"

Tanjug, Republika

 - ponedeljak, 15. 7. 2019. u 21:23 0

Srbija je značajno ojačala svoju vojsku kupovinom PVO sistema "Mistral" od Francuske, rekao je Tanjugu ministar odbrane Aleksandar Vulin i...

Saznajemo! Evo o čemu su dvojica predsednika razgovarala u četiri oka: Makron doneo tri poruke za Vučića!
Srbija

Saznajemo! Evo o čemu su dvojica predsednika razgovarala u četiri oka: Makron doneo tri poruke za Vučića!

E. S. T.

 - ponedeljak, 15. 7. 2019. u 21:00 4

Sastanak dvojice državnika nasamo bio je gotovo u potpunosti posvećen stanju na KiM, oživljavanju dijaloga i mogućim rešenjima...

Makron: Srbija mi je u srcu! Završen prvi dan posete francuskog predsednika
Srbija

Makron: Srbija mi je u srcu! Završen prvi dan posete francuskog predsednika

Republika

 - ponedeljak, 15. 7. 2019. u 14:13 >> 20:52 35

Predsednik Francuske Emanuel Makron doputovao je danas u Beograd u dvodnevnu posetu tokom koje će mu domaćin biti predsednik Srbije...

Makron se na Kalemegdanu obratio na srpskom jeziku: Francuska vas voli, kao što ste vi voleli nju
Makron se na Kalemegdanu obratio na srpskom jeziku: Francuska vas voli, kao što ste vi voleli nju
0

Predsednik Makron se građanima obratio na srpskom jeziku i pozdravio ih, što je izazvalo...

Vučić: I meni zvižde, kao i Makronu, ali se ne sekiramo
Vučić: I meni zvižde, kao i Makronu, ali se ne sekiramo
2

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se i sam, kao francuski predsednik Emanuel...

  • Na kiosku
    Danas na kioscima

    Samo u Srpskom telegrafu - informacije kojih nema u drugim medijima

    Naslovna za 16. 7. 2019.