Direktor KBC Kosovska Mitrovica: Ne daju Srbima da se leče!

Autor: novosti.rs

Vesti

11.07.2019

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Lečenje naših pacijenata, koji su imali zakazani pregled, obustavljeno je zbog ponašanja Prištine, i vidimo da i u ovoj humanitarnoj oblasti imamo presedan. Očigledno da ne žele bolnicu u kojoj Srbi mogu da rade i da se leče. To su pokazali sada, ali i ranije, kad su pokušavali da zauzmu ovu ustanovu, dovodeći više stotina zdravstvenih i nezdravstvenih radnika da bi ometali lečenje i rad, a sve s ciljem da nas isteraju odavde."

RepublikaFoto: Tanjug/D. SIMIĆEVIĆ
Milan Ivanović

Na to je u četvrtak upozorio dr Milan Ivanović, direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici, a povodom odluke Prištine da se ministru odbrane Aleksandru Vulinu i timu lekara sa VMA ne dozvoli ulazak na KiM.

Kako je objasnio Ivanović, eminentni stručnjaci, zajedno sa kolegama iz Mitrovice, trebalo je da pregledaju pacijente, a reč je o višegodišnjoj akciji, tokom koje je savet ili terapiju lekara dobilo nekoliko hiljada građana.

- Cilj privremenih institucija, na čelu sa Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem, jeste da se Srbi uklone i oteraju iz ove bolnice, posle čega bi za zdravstvenim radnicima krenuo i narod. Nadam se da će međunarodna zajednica uticati na to da se u ovoj humanitarnoj oblasti ne preduzimaju takve drakonske i represivne mere.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading