Halkidiki: Povređena devojčica (13) iz Srbije

Autor: blic.rs

Vesti

11.07.2019

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nevremenu koje je pogodilo poluostrvo Halkidiki povređena je i jedna 13-godišnja devojčica iz Srbije, objavili su danas grčki mediji.

Foto: Tanjug/AP

U solunsku bolnicu "Genimatas" primljeno je petoro dece povređene u nevremenu, među kojima je i devojčica iz Srbije, a mediji navode da niko nije u žživotnoj opasnosti.

Navodi se da su deca, uzrasta od 3,5 do 13 godina, prebačena u bolnicu tokom noći iz mesta Flogita i Nea Plaja, prenosi thestival.gr.

- Tu su četiri devojčice i jedan dečak koji su povređeni, ali nisu u opasnosti. Jedno dete imalo je povrede glave zbog kojih je bila neophodna operacija, hospitalizovano je i nije u opasnosti. Radi se o deci čije su porodice iz Grčke i iz inostranstva, a boravili su tu kao turisti. Jedna od devojčica, koja ima 13 godina, srpska je držžavljanka, a ostala deca su Grci - rečeno je u toj bolnici.

Foto: Tanjug/AP

Konzulat Srbije u Solunu obavešten je da je jedna srpska državljanka povređena u nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, a za sada nema podataka da li ima žrtava među srpskim turistima.

Konzul Srbije u Solunu Dragana Gliššić izjavila je za Tanjug da je konzulat informaciju o povređenoj srpskoj državljanki dobio iz bolnice u Solunu.

- Mislimo da je u pitanju turistkinja koja je letovala u Stavrosu, pokuššaćemo da saznamo odakle je primljena u bolnicu i preko koje agencije je letovala - kazala je Gliššićeva.

Ona je rekla da konzulat nema informacija o šestoro lakše povređenih srpskih tursita koji su prema tvrdnji medija smešteni u bolnici u Nea Mudanji.

Foto: Tanjug/AP

- Znamo da je tamo bio najveći udar nevremena, na potezu Nea Mudanja-Nea Kalikratija-Nea Plogita-Nea Plaja. I Kasandra, takozvani 'prvi prst' na Halkidikiju je pogođen, odnosno mesto Nea Potidea, pogođen je i 'drugi prst' Sitonija - Neos Marmaras i Nikiti, gde je nevreme bilo manjeg intenziteta, ali je ipak bio zatvoren put koji je u međuvremenu ponovo otvoren za saobraćaj - navela je Glišićeva.

Kazala je da je na Halkidikiju uvedeno vanredno stanje koje će trajati do večeras.

Ona je navela da niko od srpskih turista nije za sada kontaktirao konzulat.

- To što se niko nije javljao ne znači ništa, pošto znamo da su internet i telefonske veze u prekidu - rekla je Glišićeva.

Navela je da je nevreme manjih razmera pogodilo i Solun, gde su u prekidu bile internet veze, ali da je sada u tom gradu sunčano.

Foto: Tanjug/AP

Konzul Srbije rekla je takođe da se za večeras najavljuje novi talas nevremena blažeg intenziteta u tom delu Grčke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading