Vulin: Haradinaj i Tači dokazali da su lažovi

Autor:

Vesti

10.07.2019

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu i delegaciji Ministarstva odbrane i vojnog zdravstva juče nije bilo dozvoljeno da posete Kliničko-bolnički centar Kosovske Mitrovice iako je premijer takozvane države Kosovo Ramuš Haradinaj nedavno tvrdio da nije tačno da je Priština srpskim zvaničnicima uskratila dozvolu za posete južnu srpsku pokrajinu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vulin

U odgovoru koji je stigao iz Prištine navedeno je samo da "nisu u mogućnosti da pozitivno odgovore na zahtev". - Ovo je samo još jedan dokaz da Haradinaj laže. On je našoj premijerki rekao da nije tačno da je zabranjeno zvaničnicima Republike Srbije da dolaze na KiM. Evo još jednu laž smo raskrinkali, još jedna laž se pokazala i još jedno kršenje svih sporazuma se pokazuje - naveo je Vulin.

Naglasio je da to nije najveće kršenje sporazuma jer nije formiran ni ZSO, a prekršen je i Briselski sporazum. - Hašim Tači je otvoreno rekao da je slagao kada je potpisao Briselski sporazum i da mu ne pada napamet da ispuni reč i ispoštuje svoj potpis. Haradinaj i njegova vlada su još jednom dokazali da su lažovi i da ne žele Srbe na prostoru Kosova i Metohije - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, naši lekari odlaze čak i u Gračanicu, gde ne pitaju kako se ko zove, već samo pitaju od čega ko pati.

- E takvim ljudima su oni zabranili da uđu na prostor KiM - zaključio je Vulin.

Inače, planirana poseta imala je isključivo humanitarni karakter i predstavnici ministarstva i VMA sa čelnicima KBC Kosovska Mitrovica nameravali su da razgovaraju o unapređenju saradnje koju ta institucija poslednjih šest godina ima sa VMA i daljoj pomoći tom medicinskom centru, u kom se leče i Srbi i Albanci sa KiM. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading