Čanak se razgoropadio, blati Srbe optužujući ih za navodni genocid u Srebrenici

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

10.07.2019

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider LSV Nenad Čanak saopštio je da će delegacija te stranke i ove godine biti prisutna na komemoraciji u Potočarima, opština Srebrenica, na obeležavanju 24. godišnjice od zločina koji su, kako kaže, počinile snage Vojske Republike Srpske u tom gradu.

RepublikaFoto: Tanjug/Nebojša Radošević
Nenad Čanak

Čanak smatra da ignorisanje najvećeg masovnog zločina na tlu Evrope posle završetka Drugog svetskog rata i od vlasti i od većine opozicionih stranaka u Srbiji, govori o tome da je suština politike u Srbiji -kontinuitet nacionalističkog i velikosrpskog koncepta iz devedesetih godina 20. veka, što najviše šteti Srbiji i njenim građanima.

Predsednik LSV-a kaže i da ta stranka neće odustati od zalaganja da se, kako kažu, -negiranje genocida tretira kao krivično delo, jer će se u suprotnom nastaviti ne samo sa vređanjem žrtava ratova na jugoslovenskom prostoru, već i sa stvaranjem pretpostavki za ugrožavanje mira i regionalne stabilnosti na Balkanu-. 

Smatra i da Srbija mora da prizna da je u Srebrenici počinjen genocid, pre svega zbog toga što je to jedan od, kako kaže, najvažnijih prvih koraka na putu ozdravljenja društva od nacionalističkog ludila koje ga temeljno razara već više od 30 godina, a i zbog toga što je to jedan od osnovnih preduslova za pristupanje Evropskoj uniji. 

- Zbog toga će LSV nastaviti da insistira da se 11. jul i u Srbiji proglasi Danom sećanja na genocid u Srebrenici - navodi u saopštenju lider LSV Nenad Čanak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading