(VIDEO) Zašto se karam sa Srbi? Borisov objavio snimak razgovora sa Anom Brnabić

Autor: Republika

Vesti

09.07.2019

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je stavljena tačka na nesporazume u vezi sa izjavom premijera Bugarske Bojka Borisova o kosovskoj nezavisnosti.

RepublikaFoto: facebook.com/boyko borissov
Bojko Borisov odgovara novinarima na sednici na Jahorini

Bugarska je veliki partner Srbije, istakla je Brnabić i dodala da nema potrebe za tenzijama i zatezanjem odnosa izmeđe dve zemlje. 

Ona se, u prilog tome, po završetku plenarne sednice Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, na Jahorini, pred novinarima pojavila zajedno sa Borisovom.

- Imamo stvarno dobre odnose i nema potrebe za tenzijama i zatezanjem tih odnosa. Imamo dosta zajedničkih projekata i samo tako treba da nastavimo. Stavili smo tačku - kaže Brnabić.

Novinare je interesovalo i šta Borisov ima da kaže, a on je kratko uzvratio: "Tačku, tačku...".

Borisov je pred novinarima rekao "Pitaju me zašto se karam sa Srbi", a onda se okrenuo ka Ani Brnabić i upitao je "da li se karam sa Srbi", na šta je ona sa osmehom odgovorila "ne". U video prilogu koji je objavio sam Borisov, pogledajte kako je dalje tekao njihov razgovor pred novinarima. 

 

 

Premijerka je podsetila da je predsednik Aleksandar Vučić uspostavio dobre odnose pre svega sa premijerom Borisovom i da je njeno kao predsednice Vlade Srbije da sada te odnose čuva.

Borisov je nedavno rekao da bi Žosep Borel, kao budući šef diplomatije EU, trebalo da zastupa stav cele Unije i da bi, bez obzira što Španija ne priznaje nezavisnost Kosova a druge države članice priznaju, u skladu s tim trebalo da postupa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading