Šok izbori za savete MZ u Subotici: Za Kariće 0,6% birača! Bogoljub: Prezadovoljni smo!

Autor:

Vesti

09.07.2019

05:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret snaga Srbije Bogoljuba Karića na izborima koji su minulog vikenda održani u Subotici osvojio je 0,6 odsto glasova, odnosno njihovu listu zaokružilo je tek nešto više od 100 birača.

RepublikaFoto: Tanjug/A. STOJANOVIĆ
Bogoljub Karić

Naime, na izbore za članove saveta, koji su održani u 37 mesnih zajednica, izašlo je ukupno oko 22.000 glasača. Prostom računicom dolazi se do podatka da je za Karićev pokret glasalo oko 130 ljudi. Pritom, oni su, kako su naveli pred izbore, posle dužeg vremena izašli samostalno da bi izmerili svoju snagu. I baš su je izmerili...

Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, koja je odnela ubedljivu pobedu u Subotici, osvojivši čak 88 odsto glasova, kratko je prokomentarisao debakl Karićeve stranke.

- Kako radiš i kako se ponašaš, tako na izborima i prođeš - rekao je Glišić za Srpski telegraf.

Glišić: Kako radiš i kako se ponašaš, tako na izborima i prođeš

RepublikaFoto: Tanjug
Darko Glišić

S druge strane, Dragomir Karić za Srpski telegraf kaže da je njihov pokret učestvovao na izborima u samo dve od ukupno 37 mesnih zajednica.

- U MZ Aleksandrovo smo osvojili 10 odsto, a u MZ Prozivka 11 odsto glasova, pritom smo učestvovali samostalno, nismo ulazili u koaliciju ni sa kim. Hteli smo na ovaj način samo da izmerimo kako stojimo i prezadovoljni smo - rekao je Karić.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Dragomir Karić

Dodao je da će podržavati u potpunosti politiku SNS, koji je ubedljivo pobedio.

Politikolog Jelena Vukoičić za Srpski telegraf ocenjuje da je u Srbiji previše stranaka i pokreta koji se pojavljuju i nestaju.

- Loši rezultati nekih stranaka su posledica toga što bi hteli da se bave politikom, a niti ima prostora, niti mnogi od njih imaju ideja s kojima bi izašli pred birače - kaže Vukoičićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading