Otkriveno šta je Tači napisao u pismu Trampu

Autor: Republika

Vesti

08.07.2019

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači poručio je američkom predsedniku Donaldu Trampu da je "Kosovo ponosno kao najviše proamerička država na svetu", u pismu upućenom povodom 4. jula, Dana nezavisnosti SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Tači je u ime naroda Kosova izrazio zahvalnost na američkoj podršci u "najgorim vremenima i za podršku u rekonstrukciji zemlje i društva posle tragedija i ratnih razaranja".

U pismu koje mediji na albanskom danas objavljuju Tači navodi da "ovaj praznik slavimo 4. jula na Kosovu inauguracijom nove ambasade Sjedinjenih Američkih Država, što potvrđuje jačanje i produbljivanje našeg prijateljstva i našeg strateškog partnerstva".

- Pozivajući se na pismo koje ste mi poslali u decembru prošle godine, dozvolite mi da potvrdim da smo posvećeni postizanju trajnog mirovnog sporazuma sa Srbijom, koji će doneti trajni mir i stabilnost između naših zemalja i celog regiona - navodi Tači.

- U kritičnoj fazi ovog procesa, dozvolite mi da naglasim da vaše vođstvo i vizija ostaju ključni za ovaj cilj - podvukao je Tači, sa pozdravom "Bog blagoslovio Sjedinjene Američke Države".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading