Zna samo da troši ono što nije zaradio: Bastać spiskao skoro milion u ekskluzivnim restoranima u Beogradu

Autor: Kurir, Republika

Vesti

08.07.2019

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukovodstvo opštine Stari grad, koju vodi Marko Bastać, nezakonito je potrošilo skoro milion dinara u skupim kafanama i pekarama!

RepublikaFoto: youtube.com/Čuvamo Stari grad
Marko Bastać

Budžetski inspektori utvrdili su da je ova opština najmanje 906.141 dinar spiskala na hranu i piće, i to bez sprovedenog postupka javne nabavke, kako to nalaže zakon.

Bez pokrića

- Služba za budžetsku inspekciju zatekla je u papirima opštine Stari grad velike brljotine. Bastać i njegova ekipa su nemilice trošili bez ikakvog pokrića, pa su tako samo na restorane, kafane i pekare stukli skoro milion dinara. Sva ta čašćavanja plaćali su bez prethodno sprovedene javne nabavke, na šta ih zakon obavezuje. Ove ugostiteljske usluge samo su delić u svim muljanjima koja su otkrili budžetski inspektori - priča izvor Kurira.

Na spisku lokala u kojima su se provodili Bastać i njegovi saradnici našli i neki ekskluzivni restorani i barovi u Beogradu, ali uvid u finansije Starog grada otkriva da su ozbiljne pare spiskali i u pekarama.

Zloupotreba

Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS u beogradskoj skupštini, kaže da ovakvo bahaćenje čelnika Starog grada potvrđuje da je ta opština potpuno privatizovala sve javne resurse.

- Trošenje budžetskih sredstava na račune u ugostiteljskim objektima bez sprovedenih javnih nabavki najbolja je potvrda da je došlo do potpune privatizacije svih javnih resursa u opštini Stari grad. Samo na primeru bahatog trošenja opštinskih sredstava po beogradskim kafanama možemo da vidimo šta je politika Stranke slobode i pravde i za šta se zapravo zalažu Dragan Đilas i Marko Bastać - poručuje Marjanović.

U opštini Stari grad nije bilo moguće dobiti komentar ovim povodom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
grba

08.07.2019 09:05

Sve preko ledja jadnog naroda

Mima

08.07.2019 09:08

Da ih je teškom mukom zaradio ne bi ih ovako bahato razbacivao.

Dehan

08.07.2019 10:25

Sve preko ledja naroda

Dehan

08.07.2019 10:27

NE bi se ovako bahato ponasao da IH JE TESKO ZARADIO