Bivši šef CIA ima pravo rešenje za Balkan! Srbi, dajte deo Kosova, uzmite OVO!

Autor:

Vesti

08.07.2019

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši zamenik šefa Centralne obaveštajne agencije za Balkan Stiven Mejer ocenio je da je vreme za novu politiku Srbije, koja podrazumeva da se odreknemo dela Kosova, ali da tražimo Republiku Srpsku i deo Makedonije. Naime, nekadašnji čelnik CIA smatra da bi podela Kosova bila rešenje za mir na Balkanu, a u prilog svoje ideje navodi da je u u administraciji Bila Klintona bilo ljudi koji su govorili u korist razgraničenja.

RepublikaFoto: youtube.com/ Jutarnji Program TV HAPPY
Bivši zamenik šefa Centralne obaveštajne agencije za Balkan Stiven Mejer

- Tramp je rekao da se razgraničenje postigne mirno ako može, Džon Bolton takođe. Problem je što Stejt department nije postigao dogovor i nije promenio politiku 25 godina. Ne znam koliko će ideja o razgraničenju biti u američkoj vladi, ali kada bih savetovao vlade ovde, rekao bih da je zgrabe, uzmu i iskoriste to da idu napred. Bilo bi inteligentno, na primer Srbima, da posle dve tri godine pregovora kažu: "Mi dobijamo sve severno od Ibra, vi dobijate sve južno" - objasnio je Mejer za Telegraf.

Dodao je da Srbija treba da napravi posebne aranžmane za zajednice, istorijske spomenike i sveta mesta na KiM i da Preševska dolina treba da bude razmotrena, kao i Republika Srpska.

- Jedan od razloga zbog kojih Beograd ne traži prisajedinjenje RS Srbiji je taj što Vašington to ne bi voleo. Vučić i ostali kažu da Vašington to ne bi voleo. Nije bitan Vašington, dogovorite se šta biste vi voleli i šta je vaš interes.

Naglašava i da bi tzv. velikoj Srbiji pripali i istočni delovi Severne Makedonije i da bi bila idealna neka vrsta federacije između te dve države.

- Severna Makedonija da ostane zasebna, ali da ima poseban odnos, specijalnu federaciju, kao što je bilo između Srbije i Crne Gore. Ne treba da se plašite tzv. velike Albanije jer je Srbija mnogo jača, moćnija, važnija i ima bolju ekonomiju. To ne šteti Srbiji. Čak može da bude i prednost ako Srbija kaže: "Podržavamo "veliku Albaniju", ali i vi morate podržati "veliku Srbiju" - istakao je Mejer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading