Đurić: Priština je zabila poslednji klin u mrtvački sanduk ideje o dijalogu

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

04.07.2019

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić ocenio je danas da je Priština odlukom da srpskim zvaničnicima zabrani posetu AP KiM -lupila šamar- međunarodnoj zajednici i Evropi i da će to biti povod za još jaču i snažniju diplomatsku aktivnost Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić

Ðurić je podsetio da je Beograd već zaustavio članstvo Prištine u devet međunarodnih organizacija, te da je 13 zemalja povuklo priznanje nezavisnosti takozvanog Kosova.

- Odluka Prištine je poslednji klin u mrtvački sanduk ideje o dijalogu, stravičan šamar međunarodnoj zajednici, udar na temelj slobode kretanja i sve evropske principe - rekao je Ðurić tokom obilaska muzeja Grada Beograda i izložbe posvećene odbrani Srbije tokom NATO agresije.

Ðurić je rekao da je odluka Prištine -sa one strane razuma- i da je direktna posledica višemesečnog ćutanja međunarodne zajednice na uvođenje taksi na srpsku robu.

On je upitao kakva ludost još treba da se desi, -da li Balkan treba da počne da gori u plamenu-, kako bi neko zaustavio ljude koji krše sporazume sa potpisom EU.

Podsetio je i da je sporazum o slobodi kretanja potpisan 2011. godine.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading