PREMIJERKA U "NOVOM JUTRU": Tvrde da vlast deli narod, a Milojko Pantić u "Danasu" poziva u "boj za narod svoj"?!

Autor: Republika

Vesti

04.07.2019

07:11 >> 08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostovala je u jutarnjem programu TV Pink i govorila, između ostalog, o aktuelnoj situaciji na Kosovu, sastanku predsednika Srbije i Eliota Engela, američkog kongresmena i albanskog lobiste, kao i o radu Vlade na čijem je ona čelu.

RepublikaFoto: Tanjug
Ana Brnabić

- Izuzetno važna poseta koja je mene iznenadila. Mislim da je to Vučiću bio izuzetno težak sastanak jer imate čoveka koji zastupa interese Prištine. Ja sam njega videla i na prijemu kod američkog ambasadora, pričali smo malo o otome kakav je sastanak bio. Ono što je pozitivno da je sastanak bio iskren i da iako mi imamo različite stavove, taj susret pokazuje koliko je ljudima važno da razogvaraju sa Aleksandrom Vučićem jer u njemu vide rešenje za taj problem. Dobro je da je gospodin Engel bio u Srbiji jer samo razgovorom možemo da dodđemo do dugoročne normalizacije - rekla je premijerka.

Onda je nastavila da komentariše trenutnu situaciju na Kosovu i njene razgovore sa Eliotom Engelom.

- Jedino što oni rade u poslenjih nekoliko meseci je provociranje. On ne misli da je bilo kakvo rešenje na pomolu, pa čak ni nastavka dijaloga. Nažalost, ispostavlja se da je tačno ono što je rekao predsednik, a to je da nismo ni blizu nastavku dijaloga. Ne znam koliko je poznato da je Bedžet Pacoli objavio na tviteru da Albanija i Kosovo sada imaju zajedničke diplomatske misije, što je skandal! To je nedopustivo - rekla je Brnabićeva. 

Naša destinacija je EU, dijalog mora da bude pod njenim okriljem

- Naša destinacija je EU, a da je ovo pitanje bezbednosti Evropske unije, naš dijalog mora  da bude pod njenim okriljem. Kako sada stvari stoje i kakva je postavka Srbije, ti ljudi znaju sve o Srbiji, jako dobro su upoznati, zna sve o našim reformama, bivši premijer Španije je skoro posetio Srbiju, Kristin Lagard je žena koja je bila u Srbiji i koja poznje dešavanja u našoj zemlji. To sve je sigurno povoljno za nas, ali ne znam koliko ti lični odnosi pomažu u diplomatiji - rekla je premijerka Srbije.

 

 

Govoreći o rezultatima Vlade, premijerka je pomenula da joj je funkcija predsednice Vlade Srbije velika čast i prilika da da sve od sebe za dobro svoje zemlje.

SVAKI DAN JE BORBA: Vlada Srbije je tim i to je naša snaga!

- Zadovoljna sam sa prve dve godine rada Vlade. Svaki dan je bila neka borba. Zadovoljna sam što smo uspeli da sačuvamo makroekonomsku stabilnost i finansijsku stabilnost. Nama je bilo važno da na tim zdravim osnovama koje nam je ostavila Vlada Aleksandra Vučića nastavimo da radimo u interesu naše zemlje - rekla je ona.

- Prvi ikada završen Klinički centar u Nišu, uskoro počinje i rekonstrukcija Kliničkog centra u Novom Sadu. Svuda smo radili, u oblasti zdravstva. Radili smo i u obrazovanju. Napravili smo ozbiljne iskorake. Vlada se suočila sa nezaposlenošću od preko 50 posto, mi smo se uhvatili u koštac sa svim tim problemima - kaže Brnabićeva.

Dnevni list "Danas" iznosi laži, a Milojko Pantić poziva vojsku u boj?!

- Naslovna strana Danasa na kojoj piše da ceo region beleži rast, samo Srbija beleži pad. Prvo, kod nas je bio pad industrijske proizvodnje od 1,2 posto, u BiH je bio 5,1, u Italiji 1,5 posto itd. Te tvrdnje nisu tačne. Da li da otkažem posetu Kliničkom centru Srbije i da se bavim potpunim lažima - upitala je premijerka.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Milojko Pantić

- Naslovne strane novina koje kažu da Vučićeve zapaljive izjave dele narod u Srbiji? Dakle jedini je Vučić imao hrabrosti da kaže da mi moramo sa Prištinom da razgovaramo i to su zapaljive izjave, pa koji je stepen ludila to? Vlast gura društvo u sukob? Milojko Pantić je u današnjem "Danasu" rekao da su se na Balkanu uvek rešavale vojskom, rekao je da ovo nije poziv u ponoć, ovo je poziv vojsci Srbije da se probudi, u boj, u boj za narod svoj - rekla je Brnabićeva osvrnuvši se na tekstove u dnevnim novinama. 

Kažu odgovara nam da država bude nepismena, a mi smo budžet za film podigli za 80 puta!

- Kažu da je nama u interesu da naša država bude nepismena. Pa ko je otvorio Fond za nauku?! Podigli smo budžet na nauku 30%, podigli smo budžet za film 80 puta! Mi smo prvi koji su ikada uzlei kredit za infrastrukturu kulture! Mi smo raspisali prvi poziv za mlade naučne istraživače - kazala je ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
pljuckavac

05.07.2019 04:56

Ma Milojko Pantic se jos od mosta nije otreznio!