Vučić povodom situacije na Kosovu: Ponosan sam na naš narod! Srbi hoće da piju svoje mleko i ne treba im Haradinajev hleb!

Autor: Republika

Vesti

03.07.2019

09:13 >> 09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti povodom situacije na Kosovu i Metohiji i svakodnevnih pritisaka na Srbe na KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Na početku obraćanja predsednik je izjavio da je prethodno imao korektan razgovor sa Eliotom Engelom članom Predstavničkog doma kongresa SAD, i saopštio da se nada da će on preneti jasne poruke Prištini. Vučić je citirao svog sagovornika "To što sam veliki prijatelj Albanaca, ne znači da sam neprijatelj Srba" aludirajući na gorepomenutu korektnost razgovora.

Nakon toga predsednik je rekao se obraća javnosti povodom situacije na Kosovu i Metohiji i svakodnevnih pritisaka na Srbe na KiM.

Kad je reč o situaciji s taksama Prištine na severu Kosmeta, Vučić je naglasio da je situacija sa srpskom robom veoma teška i kompleksna, da je dosad zaplenjeno čak 16 kamiona s robom, da su vozači kamiona privođeni, da je pucano na kombi...

- Teškoće sa snabdevanjem su počele od vremena uvođenja taksi od sto odsto na robu iz centralne Srbije - istakao je predsednik i dodao da vam tim činom praktično zabranjuju trgovinu, jer ni takse od 10 odsto nisu izdržljive.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Vučić se onda osvrnuo na jučerašnju akciju kosovskih vlasti u kojoj su kamione sa robom poslali na sever Kosova. - Nisu juče prodali ništa, ni kilo soli, ni kilo šećera. Niko nije hteo da im kupi ništa, jer Srbi su time dokazali da neće njihove proizvode, neće da piju vaše mleko, hoće da piju svoje mleko - kazao je Vučić.

Vučić:Ponosan sam na naše ljude na severu Kosova, nisu im juče ni kilo šećera kupili

Situacija u Kliničko-bolničkom centru je posebno teška i ozbiljna, po rečima predsednika, zbog deficita osnovnih medikamenata i retkog snabdevanja hranom.

Predsednik je zatim ukazao na krajnji cilj Prištine.

- Na delu je sistematska zabrana govora, i morate da budete saglasni sa tim da je Kosovo demokratska država, a ako ne govorite tako idete u zatvor, nećete da pijete albansko mleko, onda se naviknite ili idete u zatvor - rekao je Vučić i naglasio da je na delu sveobuhvatna akcija hapšenja i zastrašivanja u cilju proterivanja Srba sa cele teritorije Kosova i Metohije.

Foto: Tanjug/D. GOLL

- Dana 16.01. ubijen je Oliver Ivanović. Iako smo odmah zahtevali dokazni materijal, tek posle 8 meseci su dostavljeni snimci sa nadzornih kamera koje su snimile likvidaciju. Najvažniji snimak koji je zabeležio ubistvo nikad nije dostavljen. Naše je pitanje zašto je to tako? Cilj im je da isključe srpsku istragu da bi mogli da kreiraju svoju priču - naglasio je Vučić.

- Toliko smo uradili u istrazi da mislimo da znamo ime ubice Olivera Ivanovića, albanci pojma nemaju, oni pojma nemaju - istakao je Vučić i dodao da Milan Radojičić nikako nije umešan i da je se do tog podatka došlo najboljim policijskim metodama i da se istraga neće završiti sve do trenutka dok se likvidator definitivno ne otkrije.

Osvrnuvši se na otpor koji su srpski stanovnici na Kosovu dali u poslednje vreme predsednik je kazao - Srbi su pokazali kako se voli rodna gruda, kako se voli Kosovo i Metohija i kako se bori za svoju zemlju i svoj narod - .

Vučić je zatim rekao da uskoro očekujemo posetu Emanuela Makrona.

Nakon obraćanja Vučić je odgovarao na pitanja novinara, među kojima su bila pitanja u vezi otkrivanja ubice Olivera Ivanovića i afera u vezi novog trenera Novaka Đokovića, Gorana Ivaniševića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (69)

Loading
Boza29

03.07.2019 09:20

Samo napred predsednice! Srbija je uz Vas!

Bb0

03.07.2019 09:21

Podrska predsedniku koji brani interese nase drzave!

Aleksandar

03.07.2019 09:21

Vazno obracanje posle svih dogadjaja.

Lavica

03.07.2019 09:22

Važno je da Srbi znaju da nisu sami, da je Srbija uz i iza njih.