Đurić: Srbija će zaštititi svoje ljude na Kosovu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.07.2019

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je danas da je nalog za hapšenje potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića deo specijalnog rata kojim Priština nastoji da stvori utisak da Srbi nemaju nikakvu sistemsku zaštitu i da je njihov glas nevažan, jer isključivu moć odlučivanja imaju Albanci i "njihova UČK elita".

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić

Đurić je ocenio da je hajka na funkcionere Srpske liste, nalog za hapšenje Radoičića i optužnica protiv Ivana Todosijevića, poruka Srbima da je svaki njihov otpor beznadežan, budući da samovolji Prištine ne mogu izmaći čak ni lokalni srpski politički lideri.

- Porukom da je i prištinsko pravosuđe oružje u rukama projekta potpune albanske dominacije na samoproglašenom Kosovu, Srbima se sugeriše da se svaki od njih može naći na udaru jednog takvog sistema i da za njih ne važe nikakva ljudska ili demokratska prava - naveo je Đurić.

On je istakao da Srbi u južnoj pokrajini treba da znaju da je Srbija garant njihove bezbednosti i dostojanstva i da će se najodlučnije odupreti nastojanjima da se uspostavi dominacija i srahovlada Prištine u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

- Srbija će, naglašavam još jednom, naći način da zaštiti naše ljude na Kosovu i Metohiji, jer niko ne može da ih natera ni da napuste svoja ognjišta, ni da budu Kosovari, a ne Srbi - istakao je Đurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Ksenija

02.07.2019 13:10

Srbija nece ostaviti na cedlu Srbe na severu KiM, Albanci svakim danom vrse pritisak na njih smatrajuci da ce ih uplasiti ali od te price nema nista.

Bojana

02.07.2019 13:29

Srbija će uvek naći način da zaštiti svoje ljude na Kosovu i da im obezbedi normalan život.

Irena

02.07.2019 13:34

Srbija je uz svoj narod i necemo dopustiti da pati.

Kosta

02.07.2019 13:51

Mir je najvažnija stvar za koju se moramo boriti.