Što je ćutao 10 godina? Stefanović oštro odgovorio Miloviću na prozivke

Autor:

Vesti

02.07.2019

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je juče nadležne organe da ispitaju tvrdnje Rodoljuba Milovića, koji ga je optužio za veze sa "zemunskim klanom" i Šarićevim klanovima, a ministar policije Nebojša Stefanović pozvao je Milovića da odgovori zašto 10 godina nije ništa uradio i podneo krivičnu prijavu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović

Novinar Krika na konferenciji za medije na kojoj su predstavljeni rezultati rada Vlade zatražio je od ministra zdravlja da prokomentariše navode Milovića da je Lončar pritiskao svedoka-saradnika u postupku protiv "zemunskog klana", kao i da je njegova supruga posredovala u pregovorima između člana Šarićeve grupe i nadležnih organa.

- Zašto bih se ja oglašavao pored nadležnih organa - zapitao je Lončar i dodao da je 2010. godine bio odeljenski lekar u Urgentnom centru, da nije imao lekarsku sobu, već se presvlačio u hodniku, ali po priči koju je objavio Krik, kako je rekao, ispada da ja tada delio naređenja i Tadiću i njegovom šefu kabineta Mikiju Rakiću.

Ministar Stefanović podseća da je Milović bio sedam godina načelnik beogradskog UKP i nakon godinu dana i načelnik UKP, sa svim ovlašćenjima da sprovodi sve istrage od 2003. i 2004 pa nadalje. Bio je i šef radne grupe koja se bavila istragom ubistva Đinđića.

- Postavlja se pitanje, uz sve te poslove, zašto za 10 ili 11 godina nije napisao nijednu krivičnu prijavu koja se toga tiče? Zašto nije napisao nijednu prijavu i rekao imamo dokaze za Lončara i treba ga uhapsiti - naveo je ministar.

Stefanović navodi da je slušao u javnosti kako je Milović govorio ranije da je Brana Mićunović iz Crne Gore jedan od najvećih kriminalaca u regionu, dok sada u intervjuu kaže da je pogrešio i da Mićunović nije kriminalac. Kako je rekao Stefanović, Ljubiša Buha Čume je zvanično bio u poseti kod Milovića u zgradi MUP više puta nego što on kao ministar viđa saradnike iz kabineta.

- To su za mene vrlo zanimljive stvari kako neki ljudi od kriminalaca postanu nevini, a neki postanu kriminalci i to se pljusne u novine i nikom ništa - zapitao je Stefanović i podsetio da je prikrivanje krivičnog dela i ako neko ima saznanja da je neko počinio krivično delo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading