VEĆINA SE ODLUČILA ZA NOVOG POVERENIKA! Marinović dolazi umesto Šabića

Autor: Tanjug/Informer.rs

Vesti

01.07.2019

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbor za kulturu i informisanje izabrao je danas Milana Marinovića za kandidata za Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, a istovremeno Odbor je predložio Skupštini prestanak dužnosti dosadašnjeg Poverenika Rodoljuba Šabića.

Foto: ST/N. PANČIĆ
Milan Marinović

Marinović je, između tri kandidata, izabran većinom glasova, a predlog njegove kandidature će biti upućen Skupštini Srbije na razmatranje.

Za izbor novog Poverenika, čiji će mandat trajati sedam godina, potrebna je prosta većina narodnih poslanika.

Kandidati o kojima je Odbor odlučivao su, osim Marinovića kojeg je predložila SNS, i Nevena Ružić koja je predložena od strane Demokratske stranke, SDS i SMS, a koju je podržalo i osamdesetak nevladinih organizacija, kao i Bojan Milosavljević kojeg je predložio Pokret socijalista.

Na sednici Odbora, kandidati su predstavili svoje radne biografije i programe i odgovarali na pitanja članova Odbora.

U delu sednice, u kojem se rapravljalo o kandidatima, kao jedan od glavnih kriterijuma za izbor postavljeno je pitanje da li će novi Poverenik voditi politiku kontinuiteta ili diskontinuiteta sa prethodnim Poverenikom.

Na to pitanje, izabrani kandidat Marinović kazao je da je kontinuitet važan i dodao da će ga sprovoditi u skladu sa zakonom, kao i da to zavisi od propisa koji će se u međuvremenu menjati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading