Tri stranke dale svoje predloge za poverenika

Autor: Tanjug

Vesti

01.07.2019

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

DS saopštila da je uputila predlog Skupštini Srbije da za Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti izabere Nevenu Ružić.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

U Skupštini će se danas održati sednica Odbora za kulturu i informisanje na kojoj će se utvrditi Predlog odluke o prestanku dužnosti Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, razmatrati podneti predlozi kandidata za izbor Poverenika za informacije od javnog značaja i obaviti razgovori sa predloženim kandidatima.

Predlog poslaničke grupe SNS za poverenika je Milan Marinović, predsednik Prekršajnog suda u Beogradu, dok je kandidat Pokreta socijalista advokat iz Velikog Gradišta Bojan Milosavljević.

Kandidaturu Marinovića podržao je veliki deo pravosudnih strukovnih udruženja.

Narodna poslanica Vesna Marjanović, predsednica skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, obrazložila je danas na konferenciji za štampu u Skupštini da je neophodno da postoji kandidat koji je kredibilan da obavlja funkciju Poverenika i koji ima iskustva u tome što je, prema njenim rečima, upravo Nevena Ružić.

Kazala je i da je kandidaturu Ružićeve podržao i nevladin sektor, a navodeći da je u Izveštaju EK o napretku zabeleženo da nema napretka u saradnji sa civilnom društvom i oblasti slobode medija, pozvala je skupštinsku većinu da podrže predlog Demokratske stranke i izglasaju Ružićevu za Poverenika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading