Vučićeva vlast je bolja od Tadićeve! Funkcioner DS žestoko opleo po nekadašnjem partijskom šefu

Autor: Kristina Vasković

Vesti

01.07.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlast naprednjaka, koju prevodi Aleksandar Vučić, uspešnija je od one koju je godinama vodio lider demokrata Boris Tadić, tvrdi Saša Paunović, aktuelni zamenik šefa Demokratske strane i predsednik opštine Paraćin.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Saša Paunović

Bez dileme, kao iz topa, Paunović, protiv kojeg građani protestuju u tom gradu zbog "nasilničke vlasti" , dao je izjavu u kojoj konkretno navodi razloge zbog kojih smatra da su naprednjaci uradili više za građane. 

- Poslovi se sprovode bolje nego inače, bolje nego dok je, recimo, vlada koju je vodila Demokratska stranka bila na vlasti i to je čudno, ali tako je - rekao je potpredsednik DS.

Biće šut-karta

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić ocenjuje da je stanje u državi značajno bolje nego u vreme bivšeg režima koji je državu i narod opljačkao i kada je, pored Tadića, deo vlasti bio i lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas. 

- Razlika je toliko očigledna da onaj ko je negira može samo da izgubi poverenje naroda. Paunović je očigledno primetio da je primenom banalne i agresivne propagande, koju nameće Đilas, samo uspeo da izgubi skoro sve glasače u Paraćinu. Narod vidi kad neko laže i okreće se na drugu stranu. Izbori se bliže, zato Paunović menja ploču. Želeo bi da sa nešto istine vrati bar nekog birača - smatra Orlić.

Moj stav

Milutin Mrkonjić, SPS
RepublikaFoto: Tanjug
Milutin Mrkonjić

Ako Paunović kaže da SNS bolje obavlja poslove od DS kad je bila na vlasti, onda je to istina

Međutim, po Orlićević rečima, Paunović je prekasno uvideo istinu, te da će gradonačelnik Paraćina biti kažnjen zbog ovog priznanja.

- Samo će postići da ga Đilas eliminiše iz DS, kao što to već radi sa kadrovima ove stranke širom zemlje. Tajkun neposlušnost ne prašta, njegov diktatorski karakter to ne dozvoljava - zaključuje poslanik.

Suočavanje sa realnošću

Potpredsednik srpskog parlamenta Vladimir Marinković naglašava da se Paunović konačno suočio sa realnošću i shvatio zašto građani imaju ogromno poverenje u SNS.

- Meni je drago da je on konačno shvatio da je SNS mnogo kvalitetnije i transparentnije obavlja sve državne funkcije. To se ogleda u svim rezultatima rada aktuelne vlasti. Prvenstveno ekonomskim, u povećanju BDP, poboljšanju rada javnih preduzeća, napretku opština u celoj Srbiji u kojima je SNS sa koalicionim partnerima na vlasti. Zato predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima gotovo plebiscitarnu podršku građana, koja je prema svim istraživanjima trenutno na preko 60 procenata - ocenjuje Marinković.

Građani traže ostavku Paunovića

Ako je suditi po dešavanjima u Paraćinu, meštani ovog grada takođe misle da je vlast naprednjaka bolja, zbog čega organizuju proteste protiv Paunovića.

RepublikaFoto: Republika
Građani na protestu u Paraćinu

Na skupovima protiv predsednika opštine u više navrata isticali su da tokom desetogodišnjeg mandata, koliko je Paunović na čelu opštine, Paraćin ide stranputicom.

- Paunović je uništio celu opštinu Paraćin, zatvorio velike fabrike, ljudi su ostali bez posla. Po svemu sudeći, za nas mlade u ovoj opštini pod rukovodstvom Saše Paunovića nema ni budućnosti ni perspektive. Dosta nam je njegovog lopovluka i ucena. On je opštinu Paraćin pretvorio u svoje privatno vlasništvo i protiv njega su već podnete krivične prijave - poručili su građani sa protesta.

Paunovićev stranački kolega, inače poslanik u Skupštini, Radoslav Milojičić Kena, šokiran je izjavom koju je dao zamenik lidera DS. 

- To je najveća zabluda koju sam mogao da čujem, vlast DS nije žuta nego zlatna za ovu aktuelnu vlast SNS. Što se tiče izjave, to niko pametan ne bi mogao da izgovori - istakao je poslanik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Mira

01.07.2019 07:02

Kada neko dobro radi svoj posao ,a pritom i postiže rezultate kao što to čini Vlada Predsednika Vučića onda to nailazi na odobravanje svih pa čak i onih koji ne pripadaju SNS-u

Vanja

01.07.2019 07:09

Treba li veća potvrda Vučićeve mudre politike od ove?

Caca

01.07.2019 07:12

Promena je toliko očigledna da se samo onaj koji neće da pogleda ne može primetiti

Vladan

01.07.2019 07:22

Vučićeva vlast je najbolja vlst ikada, i zato je ne treba menjati za mnoga leta !