Vučić u Odžacima: Biće novih radnih mesta, samo 200-300 u Magni

Autor: Tanjug

Vesti

29.06.2019

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je i Odžake i, nakon razgovora sa rukovodstvom Magne, najavio da će ta kompanija zaposliti još 200 do 300 radnika.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

- Videćemo šta ćemo još da uradimo po pitanju novih radnih mesta - rekao je Vučić obraćajući se velikom broju okupljenih građana.

On je rekao da je saznao da je veliki problem u tom mestu tvrdoća vode za stanovništvo, te poručio da će biti uklonjene sve azbestne cevi i da će problem biti rešen do proleća sledeće godine, u šta će biti uloženo više od dva miliona evra. 


Takođe, naglasio je da je obezbeđen 151 milion dinara za puteve u opštini Odžaci, u mestima - Krakvukovo, Ratkovo, Lalić, Miletić, Gračac, Brestovac...

Predsednik kaže da će najviše ulica biti urađeno u Karavukovu, kao i da će biti urađen put Brestovac - Miletić, za šta će biti uloženo 200 milona dinara.
Foto: Tanjug

Važan je, istakao, da autoput kroz gredličku i sićevačku klisuru, ali da tu građani iz Odžaka prođu verovatno jednom godišnje i da su im važniji lokalni putevi kojima idu svakodnevno.


Predsednik je najavio da će u svakom mestu u Odžacima biti obnovljene ambulatne i domovi zdravlja i da će radovi krenuti pre kraja godine.

Ponovio je da je sve manje dece u zemlji i da zato država hoće da poboljša građanima uslove života kako ne bi odlazili u inostranstvo.

- Uvek je lako kukati, to nam je nacionalni sport, a kada pitaš - sta si ti uradio i gde bi našao novac, nema odgovora - primetio je Vučić i dodao da Srbija četvrtu godinu ima suficit u budžetu

Zahvalio je građanima što od njih dobija veliku podršku uprkos tome što je Srbija pritisnuta sa svih strana.

Ističe da razgovara i sa Vašingtonom, Briselom i Moskvom i da izdržava sve pritiske, ali da nikad neće dozvoliti da mu predstavnici stranih zemalja izdaju naloge šta da radi, kao i da će uvek raditi za svoju zemlju i svoj narod.

- Ma koliko da nam je teška situacija i šta god da se dešava, želim majkama da kažem, da će Srbija čuvati mir i stabilnost - naglasio je Vučić.

Foto: Tanjug

Dodao je da je cilj da imamo više dece u budućnosti, ali da to ne znači da država neće čuvati ponos i dostojanstvo i zemlju od svakog ko misli da je ugrozi.


Trg u Odžacima, gde se predsednik obratio, bio je ukrašen zastavama Srbije, balonima u bojama srpske zastave, a tu je i bilbord na kome sa jedne strane piše "Dobrodošli, predsedniče", a sa druge "Odžaci su uz Vučića".

Prema rečima predsednice opštine Latinke Vasiljković, Odžaci imaju nešto više od 27.000 stanovnika, a po popisu iz 2011. godine bilo ih je 31.000.

Kako je reka, kompanija "Magna", najveći investitor u industrijskoj zoni, šije presvlake za automobilsku industriju i zapošljava 1.944 radnika iz Odžaka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Aleksandar

29.06.2019 13:21

Velike stvar je dovesti investitora.

Nina

29.06.2019 13:29

Velika stvar za Odzake i okolinu.....

Miki

29.06.2019 13:42

Ovaj deo Srbije je proteklih godina bio malo zaboravljen, ali danas stizu lepe vesti i za ovaj kraj.

Dax

29.06.2019 13:44

Srbija grabi putem uspeha i razvoja.