(FOTO) Vesić podneo krivičnu prijavu protiv Đilasa, Šolaka i Ćosića!

Autor: Republika

Vesti

29.06.2019

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juče sam Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podneo krivičnu prijavu protiv Dragana Đilasa, Dragana Šolaka, Aleksandre Subotić, Jugoslava Ćosića kao i advokata N1 Srđana Ćirovića i Tomaža Jeločnika, objavio je na svom Fejsbuk profilu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Negovu objavu na Fejsbuku prenosimo u celosti.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Vesić

Protiv okrivljenih Jugoslava Ćosića, Srđana Ćirovića i Tomaža Jeločnika podneo sam krivičnu prijavu jer su izvršili krivično delo lažno prijavljivanje iz člana 344, stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srbije a protiv okrivljenih Dragana Đilasa, Dragana Šolaka i Aleksandre Subotić da su izvršili krivično delo lažno prijavljivanje u podstrekavanju iz člana 334, stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

U krivičnoj prijavi navodim da su okrivljeni 27. juna 2019. godine objavili na svojoj privatnoj televiziji da su podneli protiv mene krivičnu prijavu jer sam javno objavio njihovo Uputstvo novinarima N1 kako da napadaju Grad Beograd i mene lično. Okrivljenu su to učinili jer Grad Beograd od kompanija Dragana Šolaka traži da plate korišćenje javnih dobara u vlasništvu svih građanki i građana Beograda što on odbija. U krivičnoj žprijavi sam naveo da je njihova prijava protiv mene "potpuno neosnovana i usmerena isključivo ka mom zastrašivanju, diskreditovanju i umanjenju svega što sam postigao u privatnom poslu” kao i da je način objavljivanja na njihovoj privatnoj televiziji N1 predstavlja klasičan primer zloupotrebe novinara i javnog gladila u privatne svrhe".

Skrenuo sam pažnju tužilaštvu da motive za podnošenje krivične prijave protiv mene treba tražiti u činjenici da su okrivljeni Dragan Đilas, Dragan Šolak i Aleksandra Subotić frustrirani zato što javno ukazujem na njihove zloupotrebe, malverzacije i afere kao i da ova lica protivzakonito koriste televiziju N1 i njene novinare da vrše pritisak na mene kako bih prestao da ih optužujem.

Nadam se da će Tužilaštvo učiniti sve da spreči da okrivljeni Dragan Šolak i Tomaž Jeločnik pobegnu u Sloveniju kao i da okrivljeni Jugoslav Ćosić ponovo ne pobegne u Australiju odakle je bio prinuđen da se vrati iz razloga koji su poznati kako njemu, tako i meni.

Nastaviću da iznosim u javnosti dokaze o tome kako Šolak pokušava da, zloupotrebljavajući televiziju N1 u kojoj je suvlasnik, dobije poslovne privilegije odnosno da ne plati korišćenje javnih dobara koje pripadaju Gradu Beogradu. Nastaviću da govorim o tome kako je Šolakova televizija N1 čitav dan, 27.  juna 2019. zloupotrebljavajući zakon emitovala laži o meni a da su pri tom odbili da objave moj odgovor na šta su bili obavezni prema Zakonu o javnom informisanju. Ukazaću, takođe, kako Dragan Šolak koristi televiziju N1 da na društvenim mrežama sponzoriše laži koje o meni iznose moji politički protivnici."

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Dax

29.06.2019 08:17

Da im se pokaže da nije sve dozvoljeno u Srbiji.

ceca

29.06.2019 08:17

Zloupotreba drustvenog polozaja mora da se kazni.

Mina

29.06.2019 08:29

Vesic je dobro postupio.....

elvira

29.06.2019 08:57

Sve cesce ljudi pokusavaju da zloupotrebe svoj polozaj pa kada dobiju tuzbu oni se cude, a kazna ih sama stigne.