Udruženje sudija i tužilaca Srbije obratilo se Vrhovnom kasacionom sudu - glavni razlog projekat "Otvorena vrata pravosuđa"

Autor:

Vesti

28.06.2019

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) obratilo se informacijom od javnog značaja Vrhovnom kasacionom sudu, budući da nije dobilo bilo kakav odgovor vezan za projekat "Otvorena vrata pravosuđa" i uloge vrhovnog kasacionog suda u vezi sa istim.

RepublikaFoto: Public
Udruženje sudija i tužilaca Srbije

UST je zahtevalo da se Vrhovni kasacioni sud izjasni po kom osnovu se sudnice sudova u Srbiji ustupaju nevladinim organizacijama, da li su one dostupne svima koji žele da organizuju komercijalne događaje bez plaćanja najma prostorija van radnog vremena suda i kojim kriterijumima je propisano kome su sudnice dostupne radi sprovođenja projekata.

Takođe, UST je tražio od Vrhovnog kasacionog suda da ga obavesti kojim aktom je ugovorena saradnja navedenog suda, Osnovnog suda u Ivanjici i JUKOM-a, vezano za panel diskusiju održanu dana 24.06.2019. godine u Osnovnom sudu u Ivanjici, kao i odgovor da li je i ukoliko jeste kada je Vrhovni kasacioni sud bio upoznat i zauzeo stav u vezi sa sprovođenjem projekta ’"Otvorena vrata pravosuđa" čiji je nosilac JUKOM i ukoliko je zauzet stav u vezi sa ovim projektom, da dostavi zapisnik sa sednice na kome je zauzet. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading