Proteruju Srbe, nameću sankcije, a sada Pacoli i Šalja optužuju Beograd za humanitarnu krizu

Autor: Tanjug

Vesti

26.06.2019

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministri u privremenim prištinskim institucijama Bedžet Pacoli i Endrit Šalja tvrde da u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije nema krize u snabdevanju namirnicama i optužuju Beograd da vodi medijski rat s ciljem destabilizacije tzv. Kosova i ukidanja nametnutih taksi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bedžet Pacoli

Pacoli, koji je u prištinskim institucijama zadužen za spoljnu politiku, je na svom Fesjbuk profilu napisao da na Kosovu krize nama od 1999. godine, kada su, kako kaže, "srpske snage napustile Kosovo".

On je pozvao međunarudno zajednicu da nadgleda pokušaj Beograda da destabilizuje Kosovo i da osudi to.

I kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja za prištinski Ljajmi tvrdi da je priča o nestašici hrane u srpskim opštinama na severu propaganda Beograda.

Šalja kaže da je to plan Srbije s ciljem da Priština ukine odluku o nametnutim sto odsto uvećanim taksama na proizvode iz centralne Srbije.

RepublikaFoto: youtube.com/ Al Jazeera Balkans
Endrit Šalja

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je ranije juče da "Kosovo ima dokaze da Srbija organizuje humanitarnu krizu na severu".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading