Živković pozvao opoziciju u Skupštinu: Samo dođite, ne morate baš da ulazite u salu za raspravu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.06.2019

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je danas da bi poslanici opozicije koji bojkotuju parlament, trebalo da dođu u četvrtak na sednicu Skupštine Srbije na kojoj će biti i članovi vlade i da im postave pitanja.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Kujundžić
Zoran Živković

- Moj predlog je da dođemo u četvrtak da postavljamo pitanja Vladi Srbije. Mislim da će i oni koji podržavaju bojkot imati razumevanja i da će nam oprostiti kada dođemo s pitanjima zbog kojih će neki da grizu donju usnu - rekao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

On je dodao da se zalaže za takozvani "aktivan bojkot", odnosno da poslanici, iako ne prisustvuju plenumu, budu u skupštini i da po potrebi ulaze u skupštinsku salu, u zavisnosti od tema i da reaguju na korist građana. Takođe, smatra i da bi poslanici trebalo da prisustvuju pojedinim skupštinskim odborima.

Na pitanje da li će on lično prisustvovati sednici na kojoj će članovi vlade odgovarati na pitanja poslanika, Živković je rekao da će o tome tek da odluči i da je to pitanje solidarnosti, jer, kako kaže, saglasnost u opoziciji, makar bila i neefikasna, bolja je od "prepucavanja na društvenim mrežama".

Poslovnikom Narodne skupštine predviđeno je da poslednjeg četvrtka u mesecu članovi vlade odgovaraju na pitanja poslanika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Aleksandar

25.06.2019 11:54

Nego da dodjete jedete i pijete i nista da ne radite.

Miki

25.06.2019 11:55

Bas cekam da vidim kako ce sve to da izgleda.

Djape ja

25.06.2019 11:59

Dosadilo mu da ruča sam u skupštinskom restoranu.

Zoran

25.06.2019 12:18

U prevodu ,,Dođi na posao, a nemoj da radiš". Sramota. Valjda treba da se bore za to što su im građani dali poverenje, pa za njih je narod glasao.