Lupali i vikali: Ukrajinci u Savetu Evrope grubo prekinuli Šešelja!

Autor: sputniknews.com

Vesti

24.06.2019

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska delegacija u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) prekinula je obraćanje srpskog poslanika Aleksandra Šešelja, koji je na ruskom jeziku govorio o Krimu.

RepublikaFoto: youtube.com/ Radikali u Skupštini
Aleksandar Šešelj

- Krim je već pet godina jedno od najvažnijih pitanja Saveta Evrope. Iz tog primera može se mnogo naučiti: može se videti šta su demokratija i referendum, kako izgleda kada ljudi slobodno glasaju - rekao je srpski parlamentarac.

On je dodao da su građani Krima glasali za ulazak poluostrva u sastav Rusije, "zato što nisu hteli da budu spaljeni, kao njihovi sunarodnici u Odesi".

Nakon te fraze neki parlamentarci počeli su da lupaju i viču na engleskom jeziku.  

Aleksandar Šešelj se nakon toga obratio predsednici PS SE Lilijan Mori Paskje. Ona je odgovorila poslaniku koji je vikao: "Mislim da vam nisam davala reč... gospodine Gončarenko".

Ovo nije prvi ovakav Šešeljev nastup. Srpski poslanik poznat je po tome što je na januarskom zasedanju u jeku rasprave govorio na ruskom jeziku u PS SE i izjavio da Krim pripada Rusiji. Govor je održan uz uzvike negodovanja u sali.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ja

24.06.2019 21:54

Bravo Aleksandre,sve si lepo rekao,pa jos i na ruskom jeziku.