Ivica Dačić otkrio da li je Srbija protiv zaoštravanja odnosa sa Crnom Gorom!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.06.2019

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je zvanično saopštio da li je Srbija protiv zaoštravanja odnosa sa Crnom Gorom!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

- Srbija je apsolutno protiv zaoštravanja odosa sa Crnom Gorom, kao i zaoštravanja odnosa između srpskog i crnogorskog naroda - izjavio je Dačić danas i izrazio očekivanje da će Crna Gora poštovati prava srpskog naroda koji živi na njenoj teritoriji.

Dačić, upitan kakvo mišljenje Venecijanske komisije očekuje po pitanju predloga zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, rekao je da ne zna kakvo će mišljenje biti i da se nada da će ono biti takvo da spreči moguće probleme.

- Imajući u vidu da tu nije reč o nekim uvezenim Srbima, nego o Srbima koji žive vekovima u Crnoj Gori i kojih po popisu ima više od 30 odsto, očekujemo da država Crna Gora ima u vidu tu činjenicu i prava srpskog naroda koji tamo živi - rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa norveškom ministarkom spoljnih poslova Inom Eriksen Sorajde.

Dodao je da Srbija očekuje i da se izbegavaju stvari koje mogu da izazovu velike sukobe.

- Zato se i nadamo da će i mišljenje Venecijanske komisije biti takvo da spreči moguće probleme povodom tog zakona - rekao je Dačić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading