Vesić: Šolak mora da plati korišćenje javnog dobra

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.06.2019

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razgovarajući ove nedelje sa čelnicima Evropske komisije u Briselu, pričao sam im kako u Beogradu jedan od najbogatijih Srba, gospodin Dragan Šolak, vlasnik Junajted medije i SBB, vrši pritisak na Grad Beograd jer ne može da ostvari svoje poslovne interese, izjavio je danas zamenik beogradskog gradonačelnika Goran Vesić gostujući u emisiji "Svitanje” na TV Pink.

RepublikaFoto: Beoinfo/youtube.com/N1
Vesić / Šolak

- Šolakova privatna kompanija SBB, kablovski operater, ne plaća korišćenje javnih resursa Gradu Beogradu. Koriste nelegalno delove mreže, stubove javne rasvete i delove mreže elektrodistribucije, a zato što Grad Beograd zahteva da se sve što se koristi i plati mi smo postali meta kampanje njegove privatne televizije N1. Pitao sam čelnike EU da li je normalno da se privatni, poslovni i politički interesi jednog tajkuna ostvaruju preko privatne televizije i dobio odgovor da nije. Ne postoji nijedan projekat koji je urađen u gradu a da nije bio meta negativne kampanje od strane Šolakove televizije. Ja mislim da je pravo novinara N1 da budu kritični ako smatraju da treba ali je činjenica da su oni zloupotrebljeni od strane vlasnika da vode kampanju protiv grada u kome želi da ništa ne plaća - rekao je Vesić.

On je istakao da je deo te kampanje i pravljenje serije u kojoj će njega glumiti Sergej Trifunović.

 - Poslednji takav slučaj privatne zloupotrebe televizije je serija koju je Aleksandra Subotić, direktorka Junajted medije, inače bivša sekretarica piratske firme koju je kupio Dragan Šolak, zajedno sa Srđanom Anđelićem angažovala Sergeja Trifunovića da naprave seriju u kojoj napadaju mene i neke druge ljude iz grada. Ja nemam nikakav problem da budem junak neke serije ali mi je žao da su angažovali pijanog Sergeja Trifunovića da me glumi. Nikada u životu nisam pio. Mogli su da uzmu Mićka Ljubičića, on me bolje imitira, a čak bih im dao i njegov telefon ako ga nemaju. Mene zaista vređa da me glumi pijani Sergej Trifunović pa što ne nađoše nekog treznog glumca? To pokazuje kako funkcioniše politička zloupotreba i kampanje na N1. Aleksandra Subotić, koja je bila i sekretarica Šolaku, daje naloge velikom uredniku Jugoslavu Ćosiću kako da organizuje prljave kampanje. Čudi me da novinari N1, od kojih su mnogi napravili ozbiljne novinarske karijere, pristaju da izvršavaju naloge od bivše sekretarice, što je zaista ponižavajuće a sve za račun jednog tajkuna. Čudi me da još nisu digli glas protiv toga a da novinarska udruženja nisu reagovala. To je dakle, klasičan primer kako funkcionišu naručene kampanje. Znači, Goran Vesić im ne dozvoljava da Šolak nešto u gradu koriste besplatno, onda Subotićka zove Anđelića pa oni zovu Sergeja Trifunovića da prave emisiju o Goranu Vesiću. Ponavljam, nemam nikakav problem sa tim, samo neka nađu glumca koji nije pijan. SBB neka plati ono što koriste u Beogradu i sve je u redu, ali nemaju prava da besplatno koriste javne resurse i to neću dopustiti nikom. Žao mi je što gospodin Šolak misli da će, zloupotrebljavajući svoje novinare moći da natera Grad Beograd da mu ne naplati ono što je dužan. Tu mu neće pomoći nikakve serije i kampanje, i ja mu sada kažem da će plaćati ono što su njegove zakonske obaveze prema svim građanima Beograda, jer mi od tog novca plaćamo vrtiće, kanalizaciju i sve drugo - rekao je Goran Vesić.

On je dodao da možda to Šolak ne razume jer svojom privatnim avionom falkon leti sa golf terena na golf teren ali mi od novca koji treba da plati gradimo vodovod i kanalizaciju koje nema recimo u Borči. Ne plaćajući svoje obaveze on građanima Beograda to oduzima i ja to neću da dopustim", poručio je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Nikoletka

22.06.2019 08:00

Neka plati misli da moze doveka samo besplatno.

Boza29

22.06.2019 11:02

Naucio je da drzavnu svojinu koristi za dzaba pa hoce i dalje.E pa ne moze.

conjicmark

22.06.2019 11:02

Niko ne moze da koristi gradsku svojinu za licne interese i to za dzaba.Ne sumnjam da ce morati da plati.

Bata Kole

22.06.2019 11:26

Pa ako ne plaća,onda ga isključite.