Babić zatvorio traku tek otvorenog puta

Autor: Insajder

Vesti

21.06.2019

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mesec dana od svečanog otvaranja Koridora 10, došlo je do privremenog zatvaranja pojedinih traka.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Koridor 10

Kako su saopštili Koridori Srbije, po jedna traka u tunelima "Predejane" i "Manajle" biće privremeno zatvorena zbog obavljanja završnih testiranja u svakoj od tunelskih cevi.

Koridori obrazlažu da je do testiranja došlo sada, jer ih je jedino moguće obaviti pod saobraćajem i da se radi o testiranju određenih scenarija koja podrazumevaju automatsku detekciju pojedinih vrsta incidenata.

- Završno testiranje trajaće najdalje do 25. juna ove godine, nakon čega će biti uspostavljen normalan režim saobraćaja. Napominjemo da se završno testiranje vrši sa ciljem da i tokom turističke sezone svi sistemi u tunelima funkcionišu besprekorno - naveli su Koridori.

Vučić o Babiću na Brionima: "Što ideš u skupa letovališta?"

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić  na sednici proširenog Izvršnog odbora SNS održanom u Sportskom centru Šumice obratio se Zoranu Babiću, direktoru "Koridora Srbije".

- Koliko sam ti puta, Babiću, rekao: "Što ideš u skupocena letovališta? Šta radiš na Brionima, na Hvaru?" "Ima moj drug kuću", kažeš. Idi bre u Sopot kod druga jer naš narod nema drugove na Brionima. A kad te napadaju i kažu Babić je vozio (u nesreći u kojoj je ubijena žena na naplatnoj rampi, prim. nov.) - ko je bio, Babiću, tu da te brani? Jedino ja! Nije Babić vozio, da znate, lagali su, da znate, ali neću da te branim za Hvar i Brione, neću da te branim kad naš narod bude to mogao da plaća, idi i ti. Ajde da si otišao jednom, ali nemoj svake godine po tri ili dva puta! - poručio je Vučić Babiću.

Podsetimo, posle više od dve decenije sredinom maja je saopšteno da je završen ceo Koridor 10. 

Odgovor Koridora Srbije

Na pitanje novinara da li je tačno da je zatvorena po jedna traka u tunelima na Grdelici i zašto, iz Koridora Srbije je stigao odgovor...

- Koridori Srbije su dana, 14.6.2019. godine obavestili javnost  da  je u  tunelima "Predejane" i "Manajle" u toku završno testiranje pojedinih upravljačkih sistema i da je planom i programom Izvođača to testiranje trebalo da traje maksimalno 15 dana. Navedeno testiranje  je jedino bilo moguće obaviti pod saobraćajem.  U tu svrhu bila je zatvorena po jedna saobraćajna traka u svakoj od cevi. Pošto su Koridori Srbije insistirali da se sve aktivnosti obavljaju danonoćno, testiranje je trajalo  do nedelje, 16.6.2019. godine, nakon čega je uspostavljen normalan režim saobraćaja u oba tunela.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading