Igor Bečić jednoglasno izabran za potpredsednika Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje

Autor:

Vesti

21.06.2019

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje Igor Bečić predvodi delegaciju na Plenarnom zasedanju organizacije koje se održava u u Bakuu, Azerbejdžan, od 19. do 21. juna ove godine.

RepublikaFoto: Tanjug
Igor Bečić

Na zasedanju u Bakuu Igor Bečić je ponovo jednoglasno izabran za potpredsednika Parlamentarne skupštine  Crnomorske ekonomske saradnje zaduženog za finansijske poslove, što predstavlja visoko priznanje i ukazanu čast Narodnoj skupštini Republike Srbije. Bečić je na funkciju izabran glasovima svih prisutnih poslanika članova Parlamentarne skupštine.

U svom izlaganju mr Bečić je zahvalio na ukazanom poverenju i priznanju stalnoj delegaciji kojom rukovodi, kao i Republici Srbiji, navodeći da će i u narednom periodu prioritet srpske delegacije biti unapređenje regionalne saradnje i očuvanje mira i bezbednosti građana država regiona. Republika Srbija je duboko posvećena sprovođenju ekonomskih i društvenih reformi koje je pokrenuo tadašnji predsednik Vlade, a danas predsednik Srbije g-din Aleksandar Vučić i koje su doprinele ekonomskom rastu i stabilnosti i porastu bruto društvenog proizvoda i investicija.

Sa ponosom je istaknuo da prema zvaničnim podacima Svetske banke Srbija ima godišnje rast tri do četiri odsto, a prema projekcijama 2020. godine će biti nosilac rasta regiona Zapadnog Balkana. 

Bečić je ukazao je da je Republika Srbija na čelu sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem naročito zainteresovana da bude deo projekta „Turski tok“, kao i da je započela sa aktivnostima na ovom projektu koji za nas predstavlja jedan odnajznačajnijih projekata i stratešku investiciju za budućnost i razvoj Srbije.  Podršku stavovima Srbija dali su i visoki ruski i turski predstavnici podvlačeći da Ruska Federacija i Republika Turska pridaju veliki značaj projektu Turski tok.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading