Vučić u Minsku: Lukašenko je pokazao veliko srce tokom bombardovanja

Autor:

Vesti

21.06.2019

09:36 >> 09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je započeo dvodnevnu posetu Minsku na poziv predsednika Republike Belorusije Aleksandra Lukašenka povodom otvaranja Drugih evropskih igara.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Predsednik je rekao da je sa Lukašenkom govorio o bilateralnim odnosima i da će zajednički raditi, kako kaže, na povećanju trgovinske razmene.

- Aleksandar Lukašenko je pokazao veliko srce jer je bio jedini predsednik koji je posetio Srbiju tokom bombardovanja. Lukašenko jako dobro poznaje našu poziciju i stanje u Srbiji. Razgovarali smo i o mogućnost stvaranja zajedničkih preduzeća - izjavio je  Vučić.

Vučić će se tokom posete sastati i sa predsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

- Imaćemo više sastanaka ovde. Zbog situacije u Gruziji, predsednica te zemlje je otišla. Imaću sastanak sa Medvedevim tet a tet, saradnja sa Belorusijom je od izuzetnog značaja. Jedna od najznačajinih stvari o kojima ćemo da razgovaramo je o izvozu 2.000 tona cigarete, kozijeg i ovčijeg sira neograničeno, 90.000 litara vinjaka, rakije. Ako bi to završili u septembru to bi bilo izuzetno dobro – naveo je Vučić. 

Kako je dodao, došli smo do istorijskog minimuma po kojem Srbija može da se zadužuje, to je potvrda da je ekonomska situacija dobra. 

- Finansijske investitore niko ne može da prevari, dajući nam kamaptu 1,6 uzeli su uobzir i situaciju na KiM – naveo je Vučić i dodao da su to rezultati za koje se živi i koji će ući u udžbenike.  

Osim sa predsednikom Republike Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, predsednik Vučić će se tokom posete sastati i sa predsednikom Republike Moldavije Igorom Dodonom i predsednicom Gruzije Salome Zurabišvili.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Boza29

21.06.2019 10:07

Srbija ceni svoje prijatelje.Ne zaboravljamo!

StefanP

21.06.2019 10:09

Slazem se.Nasa dva naroda oduvek neguju prijateljske odnose.Nisu odustali i okrenuli glavu od nas ni kad je bilo najteze.

kaca

21.06.2019 10:09

Obisao je Srbiju u teskim trenucima.

Mina

21.06.2019 10:09

Podrska nam bas znaci