Sastanak državne sekretarke MUP sa ambasadorom UAE: Unapređenje saradnje i bilateralnih odnosa

Autor: Republika

Vesti

21.06.2019

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković sastala se u Beogradu sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubarak Said Al-Daherijem sa kojim je razgovarala o unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Biljana Popović Ivković sa ambasadorom UAE

Popović Ivković i Al-Daheri istakli su iskreno prijateljstvo koje povezuje Republiku Srbiju i Ujedinjene Arapske Emirate, kao i da su zajednički ciljevi i interesi očuvanje mira i međunarodne stabilnosti.

Tokom sastanka konstatovano je da se policijska saradnja intenzivno razvija, ali da ima prostora za njeno unapređenje u oblastima borbe protiv terorizma i njegovog finansiranja, organizovanog kriminala, trgovine ljudima, borbe protiv trgovine narkoticima, krijumčarenja migranata i pranja novca.

Popović Ivković je istakla da ponovni, četvrti zahtev takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu, predstavlja zanemarivanje i nepoštovanje odluke da se ne prihvati njihova inicijativa za prijem koju je donela i Generalna skupština Interpola prošlog novembra u Dubaiju.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Ponovljeni zahtevi, kako je rekla Popović Ivković, predstavljaju  politički pritisak na najstariju profesionalnu policijsku organizaciju, kršenje Rezolucije 1244, ali i zloupotrebu mehanizama i pravila Interpola.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading