TUĐMANOVO LUDILO: "Za dom spremni" posejale srpske tajne službe?!?

Autor: index.hr

Vesti

05.09.2017

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi hrvatski predsednik i osnivač HDZ-a Franjo Tuđman mislio je da je ustaški pozdrav "za dom spremni", koji se nalazi u zvaničnom grbu HOS-a, "seme zla" koje su "posejale srpske tajne službe" kako bi pokušale da spreče međunarodno priznanje Hrvatske, tvrdi hrvatski nedeljnik "Nacional".

Imao sulude ideje: Franjo Tuđman

Nacional, naime, tvrdi da je Tuđman verovao da je jugoslavenski KOS podsticao desničare u Hrvatskoj da ističu ustaška obeležja i da je među njih infiltrirao svoje saradnike.

Smatrao je, kažu, da se radilo o jednoj od većih srpskih obaveštajnih manipulacija koja je sprovedena na početku Domovinskog rata, navodi Nacional.

Portal Indeks piše da je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović pokrenula nove polemike oko ustaškog pozdrava "za dom spremni", rekavši da se radi o "starom hrvatskom pozdravu".

Komentar predsednice izazvao je, naime, niz oštrih reakcija, posebno iz redova opozicije.

Član Predsedništva SDP-a, saborski zastupnik Bojan Glavašević je Kolindi Grabar Kitarović poručio da je "očajno loša Predsednica Hrvatske otpočetka", ali da se "ovom izjavom nepovratno kompromitovala".

- Očajno loša predsednica upravo je izgubila drugi mandat - poručio je Glavašević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading