Kojo pravi stranku?!

Autor: Tanjug

Vesti

19.06.2019

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon raskola u organizaciji “Jedan od 5 miliona”, glumac Nikola Kojo izgleda da je rešio da sa svojim saborcima osnuje politički pokret koji bi se zvao “Samoodbrana”.

RepublikaFoto: Nebojša Mandić
Nikola Kojo

Prema nezvaničnim informacijama, ideja je da se u prvi plan nove organizacije isturi sociolog Jovo Bakić, poznat po svojim ekstremističkim stavovima.

U Predsedništvu “Samoodbrane” trebalo bi da mu se pridruže i akademik Dušan Teodorović i druge javne ličnosti - karikaturista Dušan Petričić, književnik Filip David, istoričarka Dubravka Stojanović, arhitekta Dragoljub Bakić...

- Poznato je ada je Kojo već dugo nezadovoljan kako aktuelna opozicija deluje protiv režima Aleksandra Vučića. Prvo je kroz “Apel 100 javnih ličnosti” podržao Sašu Jankovića, s kojim se ubrzo rastao. Potom je stao uz proteste “Jedan od pet miliona” i organizovao subotnje šetnje, da bi se potpuno povukao u trenutku kada su Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović preuzeli ove skupove. On sada traži način da se sa svojim istomišljenicima - koji ne podržavaju Vučića, ali su nezadovoljni aktuelnom opozicionom scenom - politički angažuje - kaže izvor, koji podseća da je Kojo do sada lansirao više probnih poruka.

- Setite se ideja “N.I.K.O.”, pa “Ni kurta ni murta” za potencijalna imena novog pokreta. Sve su to bili probni baloni, pa ćemo videti i da li je ovo ozbiljna priča sa “Samoodbranom” - objašnjava izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading